Водещите производители на таблети ги очакват процеси на стабилизиране в индустрията през третото тримесечие на годината. Пазарни наблюдатели от Digitimes Research прогнозират, че продажбите ще се увеличат с 19.3% в периода между юли-септември. Основен принос ще има активността на потребителите, стартирането на учебния сезон, както и премиерата на нови модели на големите компании, които ще стимулират продажбите им за периода.

 

Негативните ефекти от търговските санкции ще продължат да имат негативно влияние върху Huawei, които вероятно ще загубят четвъртата си позиция. Samsung и Apple ще продължат да реализират най-много продажби и са следвани от Lenovo и Amazon. Устройствата с големина от поне 10 инча отново ще са най-търсени от потребителите и ще генерират над 70% от всички продажби,. През този период ще е и премиерата на нов 10.2-инчов iPad.

 

 

Другият водещ тренд е, че постепенно дисплеите с "In-Cell Touch" технологията ще станат по-популярни от тези, които използват "Glass-Film-FIlm (GFF)". Продажбите им ще се увеличават със стабилни темпове и ще достигнат до 36% в края на годината. Най-големите производители на процесори за таблети в света ще продължат да бъдат MediaTek, Amazon и Qualcomm. Конкуренцията между производителите ще допринесе за намаляване на цените на устройствата.

 

Още от Digital: Популярността на смартфоните продължава да влияе на продажбите на компютри и таблети