Едва ли има потребител, който е настроен положително към рекламите в интернет. Този тип съобщения са основен източник на приходи за редица компании, сред които Google и Facebook. Независимо колко сте толерантни към този проблем вероятно бихте искали да има начин как да спрете напълно рекламите на своето устройство. Има различни начини за тази цел, но не всички от тях са ефективни за всичките смартфони на производителите. Компаниите, обаче използват различни начини да достигнат до потребителите.

 

 

В интернет се появи информация, че Xiaomi използват подобни практики, за да показват реклами в приложенията, които са инсталирани на смартфоните им с Android. Някои потребители дори твърдят, че това се случва и в менюто с настройки на операционната система. Това е доста досадно, тъй като последното място, в което очаквате да видите реклама е Аndroid Setiings. Ситуацията е идентична и в други ключови елементи от MIUI потребителския интерфейс, който използват устройствата на Xiaomi.

 

 

На този етап потребителите няма какво да направят, за да спрат да виждат рекламите, с които компанията ги таргетира. Xiaomi също така не се съобразяват с правилата на Google и показват тези съобщения директно в самите приложения. Подобни действия могат да окажат негативно влияние върху компанията и да намалят значително броя на потребителите, които искат да си купят техен смартфон. Времето ще покаже дали Xiaomi ще продължат с тази практика.

 

Oще от Digital: Функциите, които е добре да настроите веднага на нов смартфон с Android