ОnePlus 5 e най-добрият смартфон на компанията досега, който ще се продава на пазара в две версии с 6GB RAM и 64GB памет, и 8GB RAM/128GB. Oфициалните продажби се очаква да стартират на 27 юни. Само часове след премиерата, обаче се оказва, че бенчмарк резултатите на OnePlus 5 не са достоверни. От XDA Developers твърдят, че компанията е използвала специални трикове, с които оптимизира представянето на Snapdragon 835 процесора, за да реализира по-добри резултати. 

 

Tова означава, че най-високите стойности на бенчмарк тестовете не могат да бъдат постигнати и поддържани в реални условия. За да го направят от OnePlus използват алгоритъм, с който четирите 1.9GHz ядра на Snapdragon 835 работят на максимална скорост по време на теста, което няма как да стане при ежедневна употреба, предаде PhoneArena. Интересното е, че OnePlus бяха обвинявани в подобни действия и с предишните си смартфони. 

 

Изчисленията показват, че в реални условия четирите ядра на Snapdragon 835 достигат максимална скорост в изпълнението на 24.4% от задачите. Специалните алгоритми на OnePlus позволяват тази стойност да се увеличи до 95%, което само по себе си е внушителна разлика. Новият смартфон е един от най-бързите в своя сегмент, но бенчмарк резултатите с представянето му не са реалистични. Добре е да имате предвид тези цифри, ако обмисляте възможността да си купите OnePlus 5.

 

Вижте как OnePlus ще пропуснат модела OnePlus 4 и ще представят OnePlus 5