NVIDIA е едно от най-влиятелните име сред геймърите по цял свят и водещ производител на видео карти в индустрията. GeForce Partner Program е програма, в която си партнира с много други производители, за да "предоставя по-добри продукти на потребителите." Членовете на тази инициатива включват най-големите имена в пазара на компютри и видео карти, които си сътрудничат в разработването и промотирането на съвместни продукти в социалните медии и на големи рекламни събития, информира TechRadar.

 

Едно от големите предимства на програмата е, че осигурява на партньорите на NVIDIA ранен достъп до следващото им поколение графични чипове. По този начин се улеснява интеграцията на тези компоненти в бъдещите компютри на производителите. GeForce Partner Program, oбаче може да предизвика сериозни съдебни проблеми за NVIDIA. Анализатор с името Кайл Бенет повдига обвинения, че програмата всъщност се използва за прикриване на практики, които вредят на нормалната конкуренция в пазара на видео карти.

 

Кайл Бенет споделя, че всеки от седемте производители, с които се е свързал е отказал да даде интервю, което ще бъде записано и разпространено публично. Според него всеки партньор в програмата е задължен геймърския им бранд да използва видео карти GeForce, а не конкурентни продукти на АМD. Aко дадена компания откаже да се присъедини рискува да остане встрани от всички ползи на маркетингово и инженерно сътрудничество. Всичко това помага на NVIDIA да имат доминираща позиция, спрямо своите конкуренти.

 

Вижте технологиите с изкуствен интелект са причина за поскъпването на акциите на NVIDIA