Последните тримесечия са изправени с редица трудности за Apple, които постоянно търсят начин как да увеличат продажбите на iPhone. Конкуренцията на производителите с Android не е единствения проблем, тъй като компанията води няколко дела за патентни нарушения с Qualcomm. Докато очакваме да видим как ще се развият събитията разбираме, че срещу Applе са повдигнати две нови дела в Окръжния съд на Северна Каролина, съобщава CNet.

 

В тях компанията е обвинена, че подвежда своите клиенти. Жалбоподателитe твърдят, че Apple са предоставили невярна информация за големината на новата серия iPhone X и броя на пикселите, които се поддържат от екрана. Според обвинението така компанията се е опитала да създаде по-добър обществен имидж на  моделите, а също, че тази практика е свързана и с другите смартфони от серията: iPhone Xs и iPhone Xs Max. Засега от Apple отказват коментар.

 

В делото се твърди, че iPhone X трбва да гарантира максимална резолюция о 2436х1125 пиксела. Проблемът е, че в тази цифра не се включва действителния брой на червените, зелените и сините субпиксели. Според данните само два от трите вида пиксели от тях се поддържат от екрана, което намалява значително гореспоменатата стойност. В делото са повдигнати обвинения, че качеството на картината е другия елемент, който Apple са промотирали по подвеждащ начин в смартфоните iPhone X.

 

Oще от Digital: Apple ще продължат да произвеждат iPhone X, заради слабия интерес към iPhone Xs