Samsung вече демонстрираха възможностите на гъвкав смартфон, който има 4.5" екран в сгънато положение и 7.3-инчова интерактивна повърхност, когато се отвори напълно. Това е само прототип, чиято цел е да покаже на потребителите възможностите на технологията. Въпреки това Samsung искат да стартират продажбите на лимитирана серия на устройството през 2019г. и така да изпреварят своите конкуренти в премиерата на първия подобен продукт. Иновациите в сферата на гъвкавите дисплеи станаха причина за мащабно разследване. 

 

Представителите на Районната прокуратора в Суон, Южна Корея повдигнаха официално обвинения срещу 11 души, свързани с кражба на технологични тайни от Samsung. Данните на разследващите показват, че един от доставчиците на компоненти за корейския гигант е откраднал секретни документи свързани с разработването на "гъвкави OLED панели" за смартфони, които са базирани на уникална 3D технология на ламинация, предаде CNN. Въпросната компания след това продава данните за еквивалента на $14 млн.

 

Името се пази в тайна, но според властите секретната информация за технологиите на Samsung са продадени на китайски производители. В официално изявление от Samsung Display обявиха официално, че са шокирани от ситуацията и от резултатите на разследването. Трима души вече са задържани и се очаква скоро и другите обвинени да бъдат привлечени под наказателна отговорност. Samsung са инвестирали над $130 млн. в разработката на въпросната технология в последните шест години.

 

Още от Digital: Първият смартфон с гъвкав дисплей на Samsung ще поддържа 5G мрежи