Съхранението в облака е мечта за всеки потребител в днешно време, но за съжаление все още има ограничения за пространството, което може да ползваме безплатно.

 

От How To Geek са съставили списък с облачните услуги, които предлагат безплатно място за съхранение. Ето кои са те и какви възможности за безплатно съхранение предлагат те:

 

Най-популярните облачни услуги:

Dropbox

Една от най-популярните опции за съхранение в облака, Dropbox поддържа лоялна клиентска база благодарение на бързите, повсеместни мобилни и настолни приложения и ефективните си инструменти за работа в екип. Мястото за съхранение, което предлага услугата безплатно е само 2 GB, но потребителите имат възможност да го увеличат до 16 GB като препоръчват услугата на свои приятели и познати.

Box.com

Box е популярна алтернатива на Dropbox, която предлага безплатно повече място – 10 GB. Приложенията са достъпни за всички големи мобилни и настолни платформи и много от най-добрите услуги се интегрират с API на Box. Индивидуалните безплатни сметки предлагат щедри 10 GB, но качването на един файл е ограничено до 250 MB.

Google Drive

Всички потребители на Google получават достъп до споделеното пространство на Google Drive за инструменти като Gmail и Google Docs с общо 15 GB. Изглежда много, но това пространство може да се запълни бързо, ако не триете ненужните си имейли. Съхранението на снимки с Google Photos обаче е неограничено.

MEGA

Офертата за онлайн съхранение на MEGA е изключително щедра – 50 GB, но има ограничение за качване/ сваляне от 10 GB за 30 минути. MEGA е създадена, за да хоства и споделя, но в уеб интерфейса ѝ липсват някои от най-съвременните инструменти, предлагани от конкурентните ѝ по-големи компании.

Microsoft OneDrive

Интегрираното решение на Microsoft за съхранение в облака за Windows, OneDrive, предлага 5 GB безплатно място за всички потребители.

Sync

Sync също предлага 5 GB безплатно място за съхранение. Ѕуnс ĸpиптиpa вcичĸи фaйлoвe пo вpeмe нa тяxнoтo пpexвъpлянe и ниĸoгa нe ce cъxpaнявa ĸaĸвaтo и дa билa oт вaшaтa инфopмaция зa cъpвъpи нa тpeти cтpaни. Toвa oзнaчaвa, чe дaннитe ви ca зaщитeни cpeщy ĸpaжбa нa caмoличнocт или aтaĸи.

Безплатно съхранение само на снимки

Снимките са може би едно от най-важните неща за архивиране, така че не забравяйте да се възползвате от услугите изброени по-долу, за да съхраните тези ценни ваши запаметени моменти. Обикновено за потребителите, които качват снимки в подобни услуги е важно  компресирането и до колко се запазва качеството на техните снимки при безплатните услуги. Google Photos например предлага неограничено място за безплатно съхранение и компресира изображенията, но тази компресия не бива да ви притеснява, защото първоначалното качество на снимките се запазва.  

 

В Instagram, снимките, които качвате може да са неограничен брой, но няма да са с особено високо качество. Facebook също няма ограничение за броя на снимките, публикувани в потребителските акаунти, но всички изображения са компресирани. Amazon Prime Photos пък предлага неограничено съхранение на снимки за абонати на Prime.

 

Освен това, много производители при покупка на тяхно устройство предлагат безплатно място за съхранение на сървърите им, сред тях са Canon, Nikon, Sony.

Още услуги за съхранение

Разбира се, споменатите по-горе услуги далеч не изчерпват възможностите ви за безплатно съхранение в облака. Проблемът е, че те са по-малко популярни сред потребителите, а това вече е проблем за някои хора, защото не смеят да се доверяват на неизпитани и одобрени услуги. Ето още няколко възможности;

- Amazon Cloud Drive - всички потребители получават 5 GB безплатно място за съхранение;

- FlipDrive - безплатните профили получават 10 GB съхранение, но индивидуалните файлове са ограничени до 25 MB;

- HiDrive - безплатните профили получават 5 GB място без ограничение на файла или трафика;

- iDrive – предлага 5 GB безплатно съхранение плюс кредити за допълнително безплатно място. Интегрира се с OneDrive и Office 365;

- MediaFire - дългогодишна услуга предлагаща 10 GB безплатно съхранение, неограничен трафик и 4 GB индивидуални лимити за файлове;

- Memopal - десктоп услуга, която предлага 3 GB безплатно съхранение за архивиране и синхронизиране;

- MiMedia - 10 GB безплатно място, като има десктоп и мобилни приложени за Android и iOS;

-  MozyHome - безплатните акаунти започват от 2 GB, но има възможност за увеличение на това място при препращане на други потребители;

-  OwnDrive – услугата предлага SSL/TLS криптиране, но безплатните акаунти получават само 1 GB.

 

Вижте как да освободим място за съхранение на Android устройството си