Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
97 резултата за nvidia
NVIDIA
NVIDIA Jetson Xavier е процесор за роботи, който може да извършва 30 трилиона операции в секунда
NVIDIA Jetson Xavier е процесор за роботи, който може да извършва 30 трилиона операции в секунда
NVIDIA представиха официално новия си процесор, който се казва Jetson Xavier и е разработен да ускори навлизането на ново поколение интелигентни роботи. Това означава, че архитектурата няма да е налична за десктоп компютрите и лаптопите. Компанията се надява компактния им модул да се превърне в движеща сила на бъдещите роботи и да ги направи по-умни, разширявайки значително тяхната функционалност. Jetson Xavier e разработен да управлява работата им независимо дали се движат, плуват, изчисляват или извършват други задачи.    Новият процесор на NVIDIA всъщност представлява съчетание между шест отделни чипа, които извършват впечатляващите 30 трилиона операции в секунда. За да постигат този резултат специален екип от специалисти са работили над проекта в продължение на пет години, информира CNet. В създаването на Jetson Xavier са взели участие повече от 8000 души, което само по себе си е доказателство колко сложен и интересен е този процесор. NVIDIA твърдят, че цената от $1299 предлага мощност еквивалента на компоненти за над $10 хил.     Jetson Xavier има вграден графичен процесор и въпреки мощността сиконсумира не повече от 30 вата, което е доста добро. Архитектурата използва изкуствен интелект и е с 20 пъти по-бърза от предходното поколение AI чипове на тайванския производител. Компанията ще предостави и собствена софтуерна платформа, която ще улесни разработчиците и производителите да извлекат пълния потенциал на Jetson Xavier в проектите, над които работят. Това определено е един от най-интересните продукти на NVIDIA досега.   Oще от Digtial: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
NVIDIA
NVIDIA представиха бюджетна видео карта за геймъри GeForce GTX 1050 с 3GB памет
NVIDIA представиха бюджетна видео карта за геймъри GeForce GTX 1050 с 3GB памет
NVIDIA разнообразиха своето портфолио с премиерата на нова видео карта, която ще се хареса на любителите на игрите. Името на модела е GeForce GTX 1050 и за разлика от своя предшественик, който се казва по същия начин вече има 3GB памет. Официалните данни разкриват, че това предложение е базирано на Pascal архитектурата на компанията. Високата производителност ще се гарантира от 768 CUDA ядра, които гарантират с около 10% по-бърза скорост на работа от стандартния модел с 2GB памет.   Работната честота на този модел достига до 1.39GHz, което е сходна стойност с възможноститe на GeForce GTX 1050 Ti, която е позиционирана в най-скъпия ценови клас. Според официалните данни новият модел трябва да премахне разликата между стандартния 2GB модел GTX 1050 и много по-мощния 4GB GTX 1050 Ti. Другата основна разлика е, че скоростта за трансфер на информация e 84GBps, спрямо 112GBps, но тази разлика е компенсирана от осезаемо по-ниската цена, предаде Engadget.     Най-голямото предимство на новата видео карта ще е цената, тъй като въпреки характеристиките ще може да се купи на цена от около $125. Mоделът е напълно подходящ за геймърите, но не е толкова предпочитан вариант за хората, които генерират криптовалута. NVIDIA скоро ще представят следващата си генерация видео карти от високия клас, които ще предложат много повече възможности за професионалистите и всеки, който се интересува от най-мощния хардуер на пазара.   Oще от Digital: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
NVIDIA GeForce GTX 1180
NVIDIA GeForce GTX 1180 ще е по-бърза видео карта от Titan Xp
NVIDIA GeForce GTX 1180 ще е по-бърза видео карта от Titan Xp
NVIDIA продължават да бъдат предпочитан избор сред любителите на игрите и постоянно намират как да изненадат своите фенове. Тайванският производител вече представи нова серия видео карти от серията GeForce от началото на годината и вече подготвят премиерата на още един продукт. Новата им архитектура се казва GeForce GTX1180 и ще е предназначeна за  геймърските конфигурации на компютри от високия клас. Бенчмарк резултати от TechPowerUp разкриват още малко детайли за предстоящия модел на NVIDIA.     Според данните NVIDIA GeForce GTX1180 ще се отличава с висока производителност, благодарение на интеграцията на 3584 CUDA ядра от последно поколение. За сравнение при GTX 1080 тази стойност достига до 2560 ядра, информира TechRadar. Новата видео карта също така е произведена с 12-нанометрова технологията, вместо 16nm дизайн на своя предшественик. Другото предимство е свързано с включването на 224 "Texture Maping Units" (TMU) единици, спрямо 160 TMU при GTX 1080.     Максималната производителност достига до 13 терафлопа, което е доста впечатляващо постижение. NVIDIA GeForceGTX 1180 ще предложи и два пъти по-бърза GDDR6 RAM памет от 16GB. Консумацията на енергия е 200W, което е добър показател с оглед хардуерните подобрения на новия модел. Компанията допълнително ще разкрие детайли за премиерата на GeForce GTX1180 на пазара, но ако сегашните данни са достоверни това ще я направи по-бърза дори от ТiTAN Xp.   Още от Digital: Новите геймърски видео карти на NVIDIA ще се казват GeForce GTX 11 Series, a не GTX 20
NVIDIA
Изкуственият интелект на NVIDIA може да редактира и възстановява изтрити обекти от снимки
Изкуственият интелект на NVIDIA може да редактира и възстановява изтрити обекти от снимки
NVIDIA са една от компаниите, която вижда голям потенциал във възможностите на технологиите с изкуствен интелект. Желанието им е да използват подобни алгоритми не само в бъдещите си видео карти, но също за подобряване на работата на автономните автомобили. Софтуерните инженери на NVIDIA експериментират с различни проекти, като една от концепциите им е да проверят как AI може да улесни обработката и редактирането на изображения, които правим от смартфоните, предаде Engadget.     Компанията експериментира с иновативна система, която възстановява снимки, като предвижда какви обекти трябва да присъстват в празните пространства на композициите. Така например, ако лицето на  даден човек е отрязано така, че му липсва окото системата с изкуствен интелект ще анализира кадъра и автоматично ще го добави, за да довърши изображението. Програмата им анализира липсващите пиксели и така постигна този любопитен ефект.     Досегашните експерименти показват, че AI софтуера на NVIDIA може да се приложи към обекти с всякаква форма, размер или местоположение. Системата успешно е възстановила десетки хиляди снимки, от които NVIDIA умишлено е изтрила предварително различни компоненти. Предстоят още тестове, но подобни концепции могат да намерят място в бъдещи редактори на изображения и мобилни приложения за фотография.   Още от Digital: Как ще комуникираме с изкуствения интелект през 2018г.
NVIDIA
Новите геймърски видео карти на NVIDIA ще се казват GeForce GTX 11 Series, а не GTX 20
Новите геймърски видео карти на NVIDIA ще се казват GeForce GTX 11 Series, а не GTX 20
NVIDIA работят усилено над няколко нови серии видео карти за геймърите, като някои от тях ще бъдат представени в следващите седмици. Последните данни в интернет разкриват, че компанията планира да не използва десетични цифри в наименованието на предстоящите продукти, като например GeForce 1080 или 1070. Вместо това следващото поколение видео карти от висок клас на NVIDIA ще станат част от бранда GTX 11 Series. Това означава, че имат имена като GTX 1181 и GTX 1185, съобщава DigitalTrends.   Премиерата на първите представители от серията GeForce 100 бяха представени през 2009г., като наследник на популярната гама GeForce 9, която бе представена година по-рано. След това NVIDIA възприеха най-логичния подход да използват в наименованията трицифрени стойности, които варират между 100 Series и 900 Series. Последният подобен продукт бе пуснат на пазара преди две години и бе наследен от мощните видео карти с бранда GeForce 1000 Series, които видяхме през 2017г.   Сега разбираме, че NVIDIA ще пропуснат GTX 11 Series гамата и направо ще представят геймърски видео карти за компютри, които сa част от платформата "GTX 20 Series". Очаква се тайванск да разкрие повече детайли за бъдещата си стратегия по време на конференцията GPU Technology Conference (GTC), която се провежда в момента в Сан Хосе, Калифорния. Почти сигурно е, че новата гама ще е базирана на усъвършенстваната "Turing" архитектура на компанията. Първите видео карти от серията ще са достъпни през втората половина на 2018г.   Още от Digital: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
криптовалути
NVIDIA прогнозират спад в интереса на потребителите към криптовалутите
NVIDIA прогнозират спад в интереса на потребителите към криптовалутите
Виртуалните валути предизвика голям интерес сред много хора по цял свят, което закономерно доведе до ръст в продажбите на видео карти от висок клас. Генерирането на биткойн и други подобни валути изисква наличието на мощни машини, което е причина за сериозно увеличение в приходите на производителите на хардуер, сред които и NVIDIA. В свое изявление председателя на TSMC, Морис Чанг изрази увереност, че компанията ще отчете ръст от приблизително 10-15% през първото тримесечие на 2018г., спрямо предходната година.    Популярността на биткойн превръща виртуалната валута във възможност, която привлича все повече хора и ще продължи да е източник на солидни продажби за производителите на видео карти и друг хардуер. NVIDIA, обаче са доста предпазливи в своите прогнози и дори смятат, че пика в популярността на криптовалутата е отминал и в следващите месеци ни очаква спад в интереса към тях. Именно заради това компанията вече е предприела серия от мерки, за да редуцира негативните ефекти върху своя бизнес, предаде Digitimes.   Новата стратегия на NVIDIA предвижда фокуса отново да бъде към мощните конфигурации в геймърския сегмент. Очаква се увеличение в производството на видео карти в следващите месеци, което да им позволи да се адаптират максимално бързо към променящите се условия в индустрията. NVIDIA също така ще ограничи дейностите на своите хардуерни партньори в сферата на промотирането на криптовалутата и респективно ще намали продажбите на продукти, които са нужни за генерирането им.     Oще от Digital: NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута
NVIDIA
NVIDIA ще представят нова серия видео карти GeForce за компютри на 26 март
NVIDIA ще представят нова серия видео карти GeForce за компютри на 26 март
NVIDIA се очаква да представят следващото си поколение видео карти GeForce от висок клас по време на предстоящата GPU Technology Conference (GTC 2018). Официалното откриване на събитието ще е на 26 март. Информацията за тези планове на NVIDIA са от близки до компанията източници, които бяха цитирани от TweakTown. След премиерата през март новите продукти ще дебютират на пазара няколко седмици преди това, което се очаква преди средата на май, предаде TechRadar.   Предстоящата серия видео карти ще е базирана на Ampere архитектура от ново поколение, която гарантира както по-бърза скорост на работа, така и по-ниска консумация на енергия. Това означава, че компютрите с тях ще са по-бързи и ще гарантират осезаемо по-дълго време за работа с едно зареждане, спрямо NVIDIA GeForce 10 моделите. Големият въпрос, който остава обвит в мистерия  е как компанията ще реши да кръсти новата си серия GeForce видео карти.    Някои анализатори твърдят, че NVIDIA ще представят нови Аmpere или Turing видео карти, които са предназначени към обикновените геймърски конфигурации. Най-мощните предложения от скъпия ценови семент ще продължат да са част от Volta серията. Съществува и вероятността Turing да заместят изцяло Volta, но на този етап няма официално потвърждение за плановете на NVIDIA. Само месец ни дели от официалната премиера на следващата генерация GeForce видео карти.    Вижте NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута
NVIDIA
NVIDIA и Continental ще си партнират в сферата на самоупрваляващите автомобили
NVIDIA и Continental ще си партнират в сферата на самоупрваляващите автомобили
Вече ви информирахме, че NVIDIA Drive PX Pegasus е най-добрият суперкомпютър за самоуправляващи автомобили. Компанията е популярна със своите мощни видео карти, но проявява все по-голям интерес към тази пазарна ниша. Германският производител на компоненти Continental сега потвърди, че ще си партнира с NVIDIA в сферата на автомобилите. Идеята им е да използват хардуер и софтуерната платформа DRIVE в разработването на собствена система за автономно управление. NVIDIA са се съгласили да снабдяват Continental с мощни Xavier чипове.   Компанията ще предоставя още операционната система и други софтуерни решения от DRIVE платформата за съвместния им проект, информира Engadget. Участието на Continental ще е свързано с техническата поддръжка, камера сензорите и уникалната LiDar радарна система. Комбинацията от тези компоненти ще е ключов фактор за гарантиране на безопасността на общите им автономни автомобили. Първоначалните планове предвиждат клиентите на NVIDIA и Contitental да могат да се възползва от Level 2 ниво на автономно управление в колите на двете компании.     Това е сертификат, при който се използва умен асистент за круиз контрол по подобие на Tesla Autopilot. Най-високата степен е Level 5, при която няма скоростен лост, педали и волан. В този случай софтуера поема пълен контрол над управлението и оставя пътниците да се наслаждават на други забавления в купето. NVIDIA вече си партнира с гиганти като Audi, Volkswagen, Volvo и Toyota. Съвместният проект с Continental допълнително ще засили позициите им в този набиращ все по-голяма популярност сегмент.   Вижте как Volvo и NVIDIA ще разработват заедно софтуер с изкуствен интелект за автомобили
NVIDIA
Какво ще представи NVIDIA на 20 август
Какво ще представи NVIDIA на 20 август
NVIDIA планират да разкрият официално повече детайли за следващото си поколение видео карти за компютри от висок клас до края на лятото. Тайванският производител ще има силно присъствие по време на Hot Chips конференцията на 20 август, когато се навършват 30 години от първото издание на събитието. NVIDIA ще изпратят екип от високопоставени служители, които са ръководени от вицепрезидента на ASIC Engineering дивизията, Стюарт Оберман, предаде TechRadar.   Пресконференцията на NVIDIA ще се проведе под мотото "Next Generation Mainstream GPU" и по време на нея ще разберем повече технически детайли за новата им архитектура. Много е вероятно на 20 август най-накрая да бъде показана дългоочакваната Тuring серия от видео карти. Архитектурите Ampere и Volta едва ли ще бъдат обсъждани, тъй като те са предназначени предимно за бизнес средите и сe използват предимно за научни цели.     Все пак геймърите и анализаторите очакват с нетърпение да видим официалното представянет на NVIDIA  GeForce GTX 1080. Според данните тази геймърска конфигурация ще има 3548 ядра и ще е произведена с модифицирана 12-нанометрова технология. Максималната производителност достига до 13 терафлопа, като видео картата ще има и два пъти по-бърза 16GB GDDR6 RAM памет. AMD също ще участват на събитието, което е гаранция, че ни очакват много интересни събития на 20 август.   Oще от Digital: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
NVIDIA
NVIDIA GTX 1180 Foundation Edition ще се продава на пазара от юли
NVIDIA GTX 1180 Foundation Edition ще се продава на пазара от юли
NVIDIA подготвят премиерата на още една видео карта от серията GeForce GTX 11, която се очаква да е достъпна за потребителите през юли. В случая става въпрос за първия Founders Edition модел на компанията от две години насам. Видео картата ще наследи NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition, която бе базирана на 16-нанометровата Pascal архитектура. Ключовото подобрения в предстоящото устройство ще е поддръжката за NVIDIA Turing платформата, която до края на годината ще е налична и за другите производители.   Анализаторите очакват първите продукти с тази архитектура на MSI и Asus да дебютират през август или септември, а през последното тримесечие ще видим видео карти с нея, които са оптимизирани за лаптопи. NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition се очаква да е разполага с 3584 CUDA ядра, което е осезаемо подобрение от 2560-те на GTX 1080, информира TechRadar. За разлика от своя предшественик този модел ще е базиран на по-усъвършенствана 12-нанометрова технология.    Другите предимства са свързани с интеграцията на 16GB GDDR6 RAM и с максимална FP32 производителност от 13 терафлопа. NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition ще е осезаемо по-бърза от своя предшественик, както и от Titan Xp, която е най-мощното предложение на компанията в този сегмент. Официалните продажби се очаква да стартират през юли, като цената ще бъде обявена допълнително. Можем да очакваме повече детайли на Computex 2018 между 5 и 9 юни в Тайпей.   Oще от Digital: Новите геймърски видео карти на NVIDIA ще се казват GeForce GTX Series 11 Series, a не GTX 20
АМD
Нова технология ще направи видео картите на AMD и NVIDIA два пъти по-бързи
Нова технология ще направи видео картите на AMD и NVIDIA два пъти по-бързи
Нова технология на TSMC има потенциала да подобри значително възможностите на следващото поколение видео карти на производители като AMD и NVIDIA. Революционният метод на компанията е кръстен с името "Wafer-On-Wafer" и наподобява начина, по който са разположени отделните компоненти в 3D NAND базираните SSD дискове. В конкретния случай на TSMC памет модулите се подреждат вертикално, а не хоризонтално, което води едновременно до по-малки размери и по-висока скорост на работа, информира DigitalTrends.   Tук е момента да уточним, че Wafer представлява миниатюрен слой от полиран полупроводников материал, които пренасят необходимото електричество за работата на транзисторите. Допълнително острие от диамант наслагва всички необходими слоеве в един хардуерен компонент. В момента NVIDIA и AMD използват подобни технологии, при които се използва само един пласт от Wafer. Инженерите на TSMC, обаче експериментират с различен подход, позволяващ едновременното прилагане на два подобни слоя, което може да увеличи осезаемо скоростта на видео картите.     От компанията твърдят, че двe Wafer покрития могат да се свържат помежду си с т.нар. "Interposer", който осигурява оптимална бърза скорост на комуникация между тях. Вертикалната подредба на самите модули означава, че по-голям брой от тях могат да се разположат на същото пространство. Има голяма вероятност бъдещите компютри с видео карти от ново поколение на AMD и NVIDIA да са първите, които се възползват от технологията на TSMC. Ако всичко върви по план имаме пълни основания да очакваме още до края на годината да видим първите устройства с тази технология.   Още от Digital: Очаква се ръст в цените на видео картите от средния и високия ценови клас
Adobe
Adobe и NVIDIA ще разработват технологии с изкуствен интелект
Adobe и NVIDIA ще разработват технологии с изкуствен интелект
Аdobe и NVIDIA официално потвърдиха, че са сключили стратегическо партньорство в сферата на технологиите с изкуствен интелект и невронните мрежи. Двете компании ще комбинират не само голям екип от специалисти, но също и иновативните платформи Adobe Sensei AI и Machine Learning (ML) за видео картите на NVIDIA. Общият им проект ще ускори навлизането на много по-добри устройства на пазара, които използват изкуствен интелект, но също така щe подобри възможностите на настоящия им софтуер, предаде Geeky-Gadgets.   Разработчиците на двете компании ще работят заедно, за да подобрят изчислителните възможности на Sensei AI базираните услуги за Аdobe Creative Cloud и Experience Cloud. Водещ акцент също така ще бъде оптимизацията на Sensei AI за хардуера на NVIDIA, което ще позволи на много повече потребителите да се възползват от платформата. По този начин NVIDIA и Adobe вярват, че могат да се превърнат в глобален лидер в разработването на технологии с изкуствен интелект в индустрията в дългосрочен план.     За нас потребителите сътрудничеството между NVIDIA и Аdobe в този сегмент означава премиерата на по-добри продукти, които са достъпни на по-атрактивна цена. В следващите седмици ще се проведе серия от срещи на високо равнище, на които ще бъдат очертани ключовите приоритети в съвместния им проект. Първите продукти, които са плод на сътрудничеството им ще са налични още до края на годината и тепърва ще разбираме какви изненади ни очакват от Adobe и NVIDIA. По всичко личи, че изкуствения интелект се превръща във водеща тенденция в света на технологиите.   Вижте как ще комуникираме с изкуствения интелект през 2018г.
NVIDIA
Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.
NVIDIA представиха официално новата си архитектура за производство за видео карта Volta преди пет години. Най-популярният продукт, който използва този дизайн е мощната Titan V, която е предназначена предимно за учени и изследователи. Цената е от порядъка на $3000. Феновете на компанията все още чакат с нетърпение премиерата на първата видео карта GeForce за компютри с Volta архитектурата. По време на конференцията GDC 2018 от компанията разкриха интересни детайли за бъдещите им планове в технологичната индустрия, предаде Engadget.    Новите модели от бранда Volta ще предложат няколко ексклузивни GameWorks функции предназначени за геймърите. Тези подобрения ще са част от новата RTX платформа на NVIDIA за компютри от висок клас, която е съвместима с новия програмен интерфейс за DirectX на Microsoft, който се казва DXR и е съвместим с по-старите видео карти. Все пак NVIDIA ще си запазят правото да ограничат новите функции единствено до Volta архитектурите от ново поколение, които ще бъдат представени в следващите месеци. В този проект участват и много хардуерни партньори на NVIDIA.   Водещи разработчици като Epic Games, EA, Unity, 4A Games и Remedy вече са изразили готовност да се присъединят към GameWorks платформата. Благодарение на нея може допълнително да се добавят ефекти към игрите, което да ги направи по-реалистични и да потопи буквално потребителите в техния геймплей. NVIDIA ще представят официално нова серия видео карти с архитектурата Ampere до няколко седмици. Все още не знаем дали Volta дизайна ще бъде използват в предстоящи GeForce продукти до края на 2018г.     Вижте как NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута
NVIDIA
Oбвиниха NVIDIA, че използва нелоялни бизнес практики в пазара на видео карти
Oбвиниха NVIDIA, че използва нелоялни бизнес практики в пазара на видео карти
NVIDIA е едно от най-влиятелните име сред геймърите по цял свят и водещ производител на видео карти в индустрията. GeForce Partner Program е програма, в която си партнира с много други производители, за да "предоставя по-добри продукти на потребителите." Членовете на тази инициатива включват най-големите имена в пазара на компютри и видео карти, които си сътрудничат в разработването и промотирането на съвместни продукти в социалните медии и на големи рекламни събития, информира TechRadar   Едно от големите предимства на програмата е, че осигурява на партньорите на NVIDIA ранен достъп до следващото им поколение графични чипове. По този начин се улеснява интеграцията на тези компоненти в бъдещите компютри на производителите. GeForce Partner Program, oбаче може да предизвика сериозни съдебни проблеми за NVIDIA. Анализатор с името Кайл Бенет повдига обвинения, че програмата всъщност се използва за прикриване на практики, които вредят на нормалната конкуренция в пазара на видео карти.   Кайл Бенет споделя, че нито един от седемте производители, с които се е свързал са отказали да направят интервю, което ще бъде записано и разпространено публично. Според него всеки партньор в програмата е длъжен геймърския им бранд да използва видео карти GeForce, а не конкурентни продукти на АМD. Aко дадена компания откаже да се присъедини рискува да остане встрани от всички ползи на маркетингово и инженерно сътрудничество. Всичко това помага на NVIDIA да имат доминираща позиция, спрямо своите конкуренти.   Вижте технологиите с изкуствен интелект са причина за поскъпването на акциите на NVIDIA
NVIDIA
NVIDIA и АnyVision ще разработват умни системи за наблюдение с изкуствен интелект
NVIDIA и АnyVision ще разработват умни системи за наблюдение с изкуствен интелект
Вече ви информирахме, че NVIDIA и Continental ще си партнират в сферата на самоуправляващи автомобили. Компанията потвърди, че е сключила стратегическо сътрудничество с AnyVision, които са популярен разработчик на софтуер с лицево разпознаване. Според данните AnyVision вече е официален представител на Metropolis Software Partner програмата на NVIDIA. Съвместният им проект се очаква да разшири позициите им в нововъзникващия пазар за умни системи за сигурност и видео наблюдение, предаде TechRadar.   Metropolis Software Partner е проект за разработване на усъвършенстван софтуер с изкуствен интелект, който да се използва в бъдещите смарт градове. NVIDIA канят различни партньори, които да им помогнат да ускорят навлизането на подобни технологии и да допринесат с иновативни решения и техническа поддръжка. Двете компании ще разработят мащабна мрежа от умни камери, които ще анализират голямо количество информация в реално време.   Алгоритми с изкуствен интелект ще извършват прецизно лицево разпознаване в системите за видео наблюдение. NVIDIA твърдят, че новия им софтуер може да открие конкретен човек в тълпа от хора с 99% успеваемост. Така компанията ще предложи атрактивно решение за органите на реда и ще улесни провеждането на безопасни събития като концерти и паради. AnyVision ще предоставят свой екип от специалисти, както и достъп до лицензираните им софтуерни платформи.   Вижте защо машините с изкуствен интелект могат да станат емоционално по-интелигентни от хората
криптовалути
NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута
NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута
NVIDIA публикуваха официално финансовите резултати за четвъртото фискално тримесечие на компанията, което завърши на 31 януари. Данните разкриват, е са регистрирани висои продажби на видео карти в световен мащаб, което се  дължи предимно на все по-големия интерес към генериране на криптовалута. Финансовият директор на а NVIDIA, Колет Крес потвърди информацията и допълни, че ако не беше популярността на биткойн, компанията нямаше да генерира толкова висока печалба за този период. предаде VentureBeat.   Този процес също така повдига редица въпроси свързани предимно с общото представяне на NVIDIA и зависимостта на компанията от криптовалутата. Официалната информация разкрива, че компанията е декларирала приходи от $2.91 млрд. за тримесечието, вместо прогнозите на анализаторите за $2.68 млрд. В същото време стойността на акциите се е увеличила с $1.72 за същия период, което е сериозен ръст от очакваните максимални стойности от  $1.16. Финансовите резултати се възприеха положително от инвеститорите и пазарните наблюдатели.   Очаква се NVIDIA да продължи да регистрира високи продажби на видео карти заради процесите около криптовалутите. Ситуацията ще се запази непроменена поне до лятото, но е факт, че NVIDIA трябва да намери правилния бизнес модел, който да им позволи да преодолеят тази зависимост. Компанията не е единствената, която извлича позитиви от интереса на потребителите към биткойн, като другите производители са изправени пред същите проблеми. Времето ще покаже дали виртуалните валути ще са толкова търсени до края на 2018г.   Вижте най-добрия софтуер за копаене на биткойни