NVIDIA се очаква да представят следващото си поколение видео карти GeForce от висок клас по време на предстоящата GPU Technology Conference (GTC 2018). Официалното откриване на събитието ще е на 26 март. Информацията за тези планове на NVIDIA са от близки до компанията източници, които бяха цитирани от TweakTown. Новите предложения ще дебютират на пазара няколко седмици след това, което се очаква преди средата на май, предаде TechRadar.

 

Предстоящата серия видео карти ще е базирана на Ampere архитектура от ново поколение, която гарантира както по-бърза скорост на работа, така и по-ниска консумация на енергия. Това означава, че компютрите с тях ще са по-бързи и ще гарантират осезаемо по-дълго време за работа с едно зареждане, спрямо NVIDIA GeForce 10 моделите. Големият въпрос, който остава обвит в мистерия  е как компанията ще реши да кръсти новата си серия GeForce видео карти. 

 

Някои анализатори твърдят, че NVIDIA ще представят нови Аmpere или Turing видео карти, които са предназначени към обикновените геймърски конфигурации. Най-мощните предложения от скъпия ценови сегмент ще продължат да са част от Volta серията. Съществува и вероятността Turing да заместят изцяло Volta, но на този етап няма официално потвърждение за плановете на NVIDIA. Само месец ни дели от официалната премиера на следващата генерация GeForce видео карти. 

 

Вижте NVIDIA отчетоха високи приходи през последното тримесечие заради генерирането на криптовалута