Конкуренцията между водещите производители на видео карти става все по-ожесточена с всеки изминал месец. В най-голяма степен това важи за лидерите в този сегмент, а именно NVIDIA и AMD. Ситуацията ще се запази до края на годината, когато ни очакват още интересни премиери. Така например NVIDIA планират да представят още един модел от атрактивното си портфолио, който ще се казва GeForce GTX 1650 Ti.

 

Според данни на TechRadar това ще бъде бюджетно предложение, което ще се конкурира директно с видео картите на AMD в ниския ценови клас. Официалната премиера на GeForce GTX 1650 Ti ще стане факт на събитие, което ще се проведе на 22 октомври. Новият модел ще бъде позициониран в портфолиото на компанията между GeForce GTX 1650 и GTX 1660, които вече са налични за потребителите на пазара.

 

 

Очакванията са GTX 1650 Ti да се съревновава с цялото портфoлио от Navi 14 GPU видео карти на AMD в бюджетния клас. Тези архитектури имат по 24 изчислителни единици и 64 стрийм процесора, като общия им брой достига до 1536. Работната честота е 1.9GHz, а оперативната памет достига до 4GB. Сходни характеристики ще предложи и GeForce GTX 1650Ti, като анализаторите прогнозират цената да бъде от порядъка на $155.

 

Още от Digital: NVIDIA GeForce RTX Super е новата серия видео карти на компанията