NVIDIA публикуваха официално финансовите си резултати за фискалното тримесечие завършило на 27 януари. Данните показват, че компанията е изпитала сериозни трудности през този период въпреки традиционната активност на потребителите в края на календарната година. Въпреки това NVIDIA са обнадеждени и прогнозират високи продажби на геймърски лаптопи, както и периферните аксесоари за устройствата в световен мащаб до края на 2019г. предаде VentureBeat. 

 

Основна причина за лошото представяне през този период е факта, че има твърде голям инвентар от непродадени видео карти от средния клас. Компанията няма да бърза и ще изчака да се разчистят стоковите наличности преди да представи новите си предложения в този сегмент. Премиерата, обаче ще стане факт най-рано през второто тримесечие на 2019г. Taйванският бранд се надява да разшири позициите си през втората част на 2019г., за което ще допринесе премиерата на лаптопи от ново поколение.

 

 

Според официалните данни на пазара ще са достъпни над 40 различни модела с видео карти базирани на технологията Turing преди края на годината. Преобладаващата част от устройствата ще работят с NVIDIA GeForce GTX 2060. Тук е момента да споделим, че NVIDIA работят усилено над нова стрийминг услуга с името GeForce Now, чиято премиера ще стане факт в следващите месеци. Компанията иска да превърне тази платформа в "Netflix за игрите" и има амбициозни планове за бъдещето развитие на услугата. 

 

Още от Digital: Очаква се 10% ръст в продажбите на геймърски лаптопи през 2019г.