NVIDIA представиха дългоочакваните хардуерни продукти с новата си графична технология Turing. Toва представлява първият сериозен ъпдейт след официалната премиера на Pascal архитектурата през 2016г. Лично шефът на NVIDIA, Дженсен Хуанг показа официално новия хардуер, който самият той определи като ''най-важната иновация в сферата на компютърната графика от десетилетие насам''. Видео картите с архитектурата Turing са предназначени, както за геймърите, така и за авторите на съдържание. 

 

Много изненади ни очакват от NVIDIA на предстоящата Gamescom 2018 конференция, която ще се проведе между 21 и 25 август, съобщава MarketWatch. Премиерата на хардуер с Turing технологията и уникалната система за хибридно изчисление ще промени изцяло индустрията и ще позволи създаването на по-добър дизайн, реалистична графика и интерактивни преживявания. Новите видео карти могат да възпроизвеждат съдържанието шест пъти по-бързо, спрямо Pascal базираните си предшественици.

 

 

Компанията ще стартира продажбите на три нови предложения през четвъртото тримесечие. Това ще са NVIDIA Quadro RTX 8000, Quadro RTX 6000 и Quadro RTX 5000. Първата видео карта ще има 48GB RAM и ще се продава на пазара за $10 хил. В същото време потребителите ще могат да купят версия на Quadro RTX 6000 с 24GB памет за $6300. Най-евтиният модел от серията ще е Quadro RTX 5000 със стартова цена от $2300. Архитектурата Turing включва и Tensor Cores, които извършват 500 трилиона изчисления в секунда.

 

Oще от Digital: Какво да очакваме от видео картите на NVIDIA до края на 2018г.