NVIDIA публикуваха официално финансовите резултати за четвъртото фискално тримесечие на компанията, което завърши на 31 януари. Данните разкриват, че са регистрирани високи продажби на видео карти в световен мащаб, което се дължи предимно на все по-големия интерес към генериране на криптовалута. Финансовият директор на а NVIDIA, Колет Крес потвърди информацията и допълни, че ако не беше популярността на биткойн, компанията нямаше да генерира толкова висока печалба за този период, предаде VentureBeat.

 

Тези процеси също така повдигат редица въпроси свързани с общото представяне на NVIDIA и зависимостта им от криптовалутата. Официалната информация разкрива, че компанията е декларирала приходи от $2.91 млрд. за тримесечието, вместо прогнозите на анализаторите за $2.68 млрд. В същото време стойността на акциите се е увеличила с $1.72 за същия период, което е сериозен ръст от очакваните максимални стойности за $1.16. Финансовите резултати се възприеха положително от инвеститорите и пазарните наблюдатели.

 

Очаква се NVIDIA да продължи да регистрира високи продажби на видео карти заради криптовалутите. Ситуацията ще се запази непроменена поне до лятото, но е факт, че NVIDIA трябва да намери правилния бизнес модел, който да им позволи да преодолеят тази зависимост. Компанията не е единствената, която извлича позитиви от интереса на потребителите към биткойн, като другите производители са изправени пред същите проблеми. Времето ще покаже дали виртуалните валути ще са толкова търсени до края на 2018г.

 

Вижте най-добрия софтуер за копаене на биткойни