Хардуерната криза оказва сериозно влияние върху бизнес плановете на големите производители. NVIDIA е един от примерите за бранд, който е най-силно засегнат от недостига на компоненти в индустрията. Въпреки това проблемите не се отразяват на финансовото състояние на компанията.

NVIDIA публикуваха официално резултатите за последното тримесечие, които надхвърлят очакванията на анализаторите. Данните разкриват рекордни приходи от $7.10 млрд. за тримесечието, което завърши на 31 октомври. Тази стойност представлява увеличение от 50% на годишна база, както и 9% ръст, спрямо предходното тримесечие.

Припомняме ви, че експертите на Wall Street очакваха приходите да не надхвърлят $6.81 млрд., съобщава TechSpot. Най-съществен принос за солидното представяне на NVIDIA за периода имат хардуерните решения за гейминг, както и бизнеса с центрове за данни.

Aнализаторите очакваха дивидент от притежавана акция от не повече от $1.11, но реалните резултати показват, че тази стойност достига до $1.17 през последното тримесечие.

 

 

От информацията разбираме, че подразделението за гейминг отчита приходи в размер на $3.22 млрд., докато дивизията за сървъри и центрове за данни добавя още $2.94 млрд. Позитивното представяне на ключовите дивизии предизвика ръст от 3% в стойността на акциите на NVIDIA на борсата. Усъвършенстваните им системи с изкуствен интелект вече се използват от над 25 хил. компании.

Любопитен факт е, че от началото на годината досега е регистриран 125% ръст в стойността на акциите на NVIDIA. Невероятното търсене към видео картите на компанията ще продължи, но на този етап няма индикации за гарантиране на повече доставки в световен мащаб. Геймърите и потребителите, които генерират криптовалута изкупват всички налични количества за броени минути.

За първи път NVIDIA се доближават до пазарна капитализация от $800 млрд. и се надяват положителните трендове да продължат и през 2022г.

 

Още от Digital: Защо NVIDIA се бави с навлизането на пазара на смартфони