Tайванският производител продължава с впечатляващото представяне в технологичната индустрия от началото на годината досега. Oще през лятото ви информирахме, че за първи път в историята NVIDIA е по-скъпа компания от Intel.

Това е само един ясен индикатор за успеха на NVIDIA. Компанията публикува финансовите си резултати за тримесечието, които показват още едно стабилно тримесечие. NVIDIA са генерирали приходи от $4.73 млрд., което представлява ръст от 57%, спрямо същия период преди година.

Компанията надхвърля първоначалните очаквания на анализаторите, което се дължи основно на солидното представяне на геймърските продукти на NVIDIA, както и хардуера оптимизиран за изкуствен интелект. Акционерите могат да се похвалят с дивидент на притежавана акция от $2.91.

За сравнение се очакваше тази цифра да не е повече от $2.57. Oт NVIDIA също така изненадаха пазарните наблюдатели с приходите от $4.73 млрд. Според различните финансови анализатори компанията нямаше да надхвърли $4.41 млрд.

Имайте предвид, че данните са генерирани за тримесечието, което завърши на 25 октомври, съобщава VentureBeat.

 

 

Най-впечатляващият детайл от публикуваната информация е, че въпреки пандемията от NVIDIA разширяват влиянието си във всички стратегически сегменти. В конкретния случай, това са продуктите за гейминг, хардуера с изкуствен интелект и видео картите за сървъри.

Няма как да не отбележим факта, че компанията реализира доста атрактивни премиери през тримесечието. Със сигурност най-голям интерес предизвикаха NVIDIA GeForce RTX 3000 Series видео картите, които тепърва ще подобряват рекордите по продажби на NVIDIA.

Доставките на хардуер за центрове за данни са се увеличили със 162%, в сравнение със същия период преди година и вече са $1.9 млрд. Тайванският бранд отчита приходи от $2.27 млрд. в геймърската си дивизия през третото тримесечие. Това е 37% ръст, в сравнение с 2019г.

Представянето на компанията е изключително балансирано и се отличава с двуцифрено увеличение в най-ключовите пазарни сегменти, въпреки ограниченията свързани с пандемията. NVIDIA смятат, че най-доброто от годината тепърва предстои и изненадват отново анализаторите през последното тримесечие на 2020г.

 

Още от Digital: NVIDIA потвърдиха, че проблемите с доставките на GeForce RTX 3080 и RTX 3090 ще продължат до края на 2020г.