NVIDIA вече провеждат финални преговори за придобиването на компанията Mellanox Technologies Ltd. Финансовите параметри на сделката се очакват да е $6.9 млрд. които ще бъдат преведени като кешово плащане. По този начин купуването на Mellanox Technologies Ltd. ще се превърне в най-голямото придобиване в историята на NVIDIA досега, съобщава Reuters. Реализирането на сделката ще позволи на компанията да разработва още по-добър хардуер предназначен за центровете за данни. 

 

Mellanox Technologies Ltd. е производител на мрежово оборудване, включително адаптери и суичове. Сред най-големите им клиенти са имена като HP, IBM, Oracle, Chevron, Airbus, Comcast и др. Компанията е базирана в Израел и е глобален лидер в разработването на хардуер с InfiniBand и Ethernet технологиите. Придобиването на Mellanox Technologies Ltd. ще позволи на NVIDIA да засилят присъствието си в сферата на видео игрите, което продължава да бъде ключов сегмент от бизнес стратегията им.

 

 

Създаването на по-добра мрежова инфраструктура и сървъри, които още по-бързо да обработват заявките на милионите потребители с видео карти на NVIDIA ще е много важно за бъдещия успех на компанията. В момента капитализацията на Mellanox Technologies Ltd. e $5.9 млрд., но офертата на NVIDIA е завишена, за да се ускори финализирането на сделката. Любопитен факт е, че компанията успява да изпревари Intel, които също са проявявали интерес към бизнеса на Mellanox Technologies Ltd.

 

Oще от Digital: Защо цените на геймърските видео карти на АМD и NVIDIA започват да намаляват