Вече ви информирахме, че компанията работи над нова видео карта с името NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti.  Оказва се, че това няма да е единственото алтернативно предложение на RTX 20 серията от продукти. Според данните NVIDIA ще представят още две конфигурации: GeForce GTX 1660 и 1650. Tрите видео карти ще са базирани на Turing архитектурата и ще предложат още по-изгодни и разнообразни възможности за гейминг на потребителите. Данни публикувани от TechSpot ни разкриват повече за премиерата им на пазара. 

 

Благодарение на тях разбираме, че официалната премиера на NVIDIA GTX GeForce 1660 Ti e предвидена за 15 февруари. Ако се интересувате от покупката на подобен модел е добре да знаете, че цената на европейския пазар ще е от порядъка на $279. Техническите спецификации не са потвърдени официално от компанията, но се очаква видео картата да разполага с 1536 CUDA ядра, които са допълнени от 6GB GDDRV6 RAM памет. Сходни ще са характеристиките и на GeForce GTX 1660. 

 

 

Тайванският производител ще започне да продава този модел на пазара през март, като цената ще е приблизително $229. Бюджетният представител oт серията се казва GeForce GTX 1650 и ще е наличен на пазара за $179. В случай, че всичко върви по план видео картата ще дебютира в мрежите на водещите търговски вериги в последните дни на март. Премиерата на тези три модела ще изострят конкуренцията и ще позволят на NVIDIA да се съревновава по-успешно с AMD.

 

Oще от Digital: NVIDIA представиха официално първите видео карти с технологията Turing