NVIDIA вече eкспериментират със следващата си видео карта от висок клас, която се казва GeForce GTX 1660 Ti. Toва предложение ще е фокусирано към геймърите и сега попадна за първи път в базата данни на популярни бенчмарк тестове. Информацията ни разкрива повече детайли за производителността и възможностите, които ще ни предложи GeForce GTX 1660 Ti. Най-интересното е, че този модел ще се отличава с по-бърза скорост на работа от GTX 1060.

 

Конкретните данни са свързани с лаптоп, който работи с осемядрен Intel Coffee Lake-H процесор и заедно с GeForce GTX 1660 отчита резултат от 7400 точки. От своя страна тази стойност е с приблизително 19% повече от възможностите на GeForce GTX 1060, съобщава Tomshardware. Добре е да знаете, че тестовете са проведени при едни и същи настройки на устройствата. Все още не разполагаме с много детайли за характеристиките на новия модел на NVIDIA.

 

 

Според непотвърдена информация NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ще има 1536 CUDA ядра с 6GB GDDR6 RAM памет. Новата видео карта ще поддържа и иновативната геймърска технология Ray-Tracing. Официалната премиера ще стане факт в следващите седмици, когато ще разберем и цената за европейския пазар. По всичко личи, че GeForce GTX 1660 Ti ще е едно от най-интересните предложения на компанията през 2019г.

 

Още от Digital: Защо цените на геймърските видео карти на АМD и NVIDIA започват да намаляват