Големите производитeли на спортна екипировка вече започнаха да интегрират различни смарт функционалности към своите продукти. Това важи в особена степен за смарт обувките. Nurvv е име на компания, което може и да не сте чували, но премиерата на Nurvv Run може да в и накара да запомните този бранд. Всъщност това са спортни обувки предназначени за тичане, които са оборудвани с 32 различни сензора.

 

Тези компоненти позволяват приложения и включените GPS тракери да предоставят ценни съвети по време на тренировката. По този начин собствениците на Nurvv Run могат да подобрят темпото на бягане, но също да се предпазят от контузии, съобщава Engadget. Добрата новина е, че това може да се случва още докато тичате. По този начин можете да получавате ъпдейти за ключови статистически данни от тренировката.

 

 

След като спрете да тичате ще можете да виждате детайлна информация за дистанцията, скоростта, но също за пронацията (движението на краката) и каква част от ходилото докосва земята. Tези данни са полезни да подобрят техниката ви на да бягане и респективно крайните резултати. Nurvv Run предупреждават за проблеми, които биха прераснали в по-тежки контузии и др. Продажбите стартират на цена от $300 в шест различни размера.

 

Още от Digital: Защо спортните обувки имат допълнителна дупка за връзките