НТС U12+ е новият смартфон от висок клас на компанията, който притежава нужния потенциал да се конкурира с най-добрите Android устройства на пазара. Дизайнът на устройството включва елегантeн стъклен корпус Liquid Surface, който е допълнен от IP68-сертифицирано покритие, предпазващо от вода. Рамките около дисплея са минимални и така заема почти цялото пространство в предната част. Съотношението между екрана и тялото е 80%, a Тranslucent Blue версията позволява да видите хардуерните компоненти във вътрешността на смартфона.

 

 

Новият модел е оборудван с 6-инчов Super LCD 6 дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция от 2880х1440 пиксела при съотношение 18:9 и плътност на пикселите от 537ppi. Дисплеят на HTC U12+ може да възпроизвежда HDR 10 видео и DCI-P3 цветовата гама. Високата производителност се гарантира от осемядрения процесор Qualcomm Snapdragon 845 с работна честота от 2.8GHz, който е допълнен от 6GB RAM, информира Droid-Life. Смартфонът има 64GB или 128GB UFS 2.1 памет, която може да се увеличи с microSD слот. 

 

В задната част има двойна камера с 12-мегапикселов обектив с оптична стабилизация на изображенията, който е допълнен от 16МР телефото сензор, който поддържа двукратно увеличение. Любителите на селфитата могат да се забавляват с двете 8-мегапикселови камери в предната част с множество разнообразни режими за правене на портрети и добавяне на стикери с добавена реалност и лицево разпознаване. HTC U12+ работи с Android Oreo и потребителския интерфейс HTC Sense, a батерията е със заряд от 3500mAh. Продажбите стартират през юни на цена от $799. 

 

Oще от Digital: Осем настройки в Android, които е добре да променим веднага