HTC вече работят над нов смартфон с Android, който е с кодовото име Exodus. Устройството се очаква да предложи една уникална за индустрията функционалност. Моделът ще се превърне в първия модел в света, който поддържа технологията Blockchain. Това е системата, която захранва всички виртуални валути и на практика функционира като дигитален регистър с публично достъпни списъци с данни, които са свързани помежду си и защитени. По този начин HTC ще се опитат да се възползват максимално от интереса към криптовалутите

 

 

Устройството ще се продава с предварително инсталиран дигитален портфейл Cold Wallet. Допълнителен софтуер ще гарантира сигурността при извършване на транзакции. Идеята на компанията е това да е само първият смaртфон от цяла нова серия модели, които предлагат подобна функционалност на потребителите. НТС дори вече са сформирали специална Blockchain дивизия в своята бизнес структура. Това звено се управлява от Фил Чен, който досега отговаряше за развитието на Vive VR платформата, предаде Digitimes.

 

 

Все още не разполагаме с детайли за останалите технически спецификации на НТС Exodus. Освен името знаем, че устройството ще работи под управлението на Android 8.0 Oreo и специализиран софтуер на компанията. Другите водещи производители също проявяват интерес към технологията Blockchain, но НТС смятат, че ще изпреварят всичките си конкуренти в мобилната индустрия. Изложението Computex 2018, което ще се проведе между 5 и 9 юни изглежда добра възможност да разберем повече детайли за НТС Exodus.

 

Oще от Digital: Microsoft и Intel ще направят технологията Blockchain достъпна за всеки бизнес