Mултимедийното съдържание и любимите игри определено изглеждат по-добре на големите дисплеи на таблетите. Популярността на смартфоните и все повечето им функции, обаче се отразиха доста негативно на продажбите им през последните години. Все пак таблетите си остават пазарна ниша, която провокира вниманието на доста потребители, особено в бюджетния клас.

Дистанционната работа и обучение предизвикаха необичайна активност сред потребителите. Най-голям интерес логично предизвиква хардуера и периферията, които подобряват възможностите за видеоконферентни разговори и съвместна работа. HP следят внимателно процесите в индустрията и сега представиха атрактивен таблет с две ключови функционалности.

Устройството разполага с 11-инчов дисплей, който поддържа 2160х1440 резолюция и има 13-мегапикселова камера в задния корпус, която може да се движи и да се използва като стандартна уеб камера за видео разговори. Новият таблет има най-високата резолюция на предна камера в този пазарен сегмент, според HP и определено е интересно подобрение.

 

 

Потребителите ще могат да разширят функционалността на таблета с допълнителна клавиатура. Поддръжката на стилусите HP Tilt Pen ще улеснява въвеждането на съдържание на големия тъчскрийн. Свързването на периферни аксесоари ще става с USB Type-C порт. Компанията е интегрирала още microSD четец за памет карти, както и сензор за пръстов отпечатък в Power бутона.

Техническите спецификации включват Intel Pentium Silver N6000 процесор, който е допълнен от 4GB RAM и 128GB NVMe памет. Устройството е оптимизирано да работи с Windows 11 S Mode. Oфициалните продажби ще стартират през декември на цена от $499 за самия таблет. Необходими са допълнителни $100 за преносимата клавиатура.

 

 

Още от Digital: Първите смартфони и таблети, които нямат портове за зареждане ще бъдат представени през 2022г.