Wi-Fi мрежите са основен и предпочитан метод за достъп до интернет за милиони потребители. и любимите им мобилни устройства. Ако се поинтересувате ще забележите, че имената на различните версии на технологията са доста объркващи. Едва ли бихте се ориентирали лесно, ако говорим с термини като 802.11n, 802.11ac или 802.11ax. Именно заради това представителите на организациятa Wi-Fi Alliance, отговарящи за еволюцията на технологията смятат да въведат интересни промени. 

 

Така например последната версия на стандарта, която се казва 802.11ax ще бъде популяризирана с името Wi-Fi 6. По този начин потребителите много по-лесно ще се ориентират и разбират кои версии на технологията поддържат мобилните им устройствa, съобщава DigitalTrends. Възприемането на този подход е рационален и логичен, като се има предвид, че досега се използва различни букви за кръщаване на новите версии на технологията, което със сигурност ще улесни потребителите.

 

 

Wi-Fi 6 ще предложи много по-висока скорост и ще оперира в честотите между 2.4GHz и 5GHz. Потребителите могат да очакват около 37% по-висока скорост на работа, спрямо сегашната генерация на технологията. Ако всичко върви по план всички бъдещи версии ще се казват по сходен начин. Желанието на организацията Wi-Fi Alliance е да улесни значително потребителите в това да разберат коя версия на популярния безжичен стандарт използват на устройствата си.

 

Oще от Digital: Как да проверим колко силен е Wi-Fi сигнала в компютър с Windows