Slashgear съобщава, че последни изследвания показват, че данните на WHO (Центъра за контрол на заболяванията в САЩ) и CDC (Световната здравна организация) за пасивна защита от коронавирус не са актуални. Според които, ако стоим на 6 фута (183см) разстояние от заразен с COVID-19 и той кихне, ние няма да се заразим. От споделеното ставя ясно, че това минимално разстояние не е актуално и е базирано на остаряла информация, изготвена през 30-те години на миналия век. 

 

 

Според доцента вирусолог от института MIT Лидия Буруиба (Lydia Bourouiba), микроскопичните патогенни капчици на коронавируса могат да пътуват по въздух от 23 до 27 фута (приблизително от 7 до 8 метра)

 

От публикувано в JAMA Network кадансово видео с 2000 кадъра в секунда, ясно се вижда от експеримента на д-р Буруиба, че диапазонът на миниатюрните капчици, които летят във въздуха съществено по-голям от обявените до момента по-малко от 2 метра. Според доцента, това подценяване на риска създава предпоставки за разпространение на заразата. 

 

 

Ще припомним, че научният институт MIT, в който работи д-р Лидия Буруиба стои и зад проекта с отворен код, в който учени разработват респиратор с цена от само $100.

 

Прочетете още статията: Samsung слага край на бизнеса с LCD дисплеи до края на 2020г.