Всяка марка автомобили има своите фен клубове и запалени привърженици. По целия свят има хиляди групи от хора, които споделят любовта си към марки като Toyota, Honda, VW, Mercedes, Audi или емблематични модели като Ford Mustang, Corvette, VW Beetle и други.

В това отношение пословични и дори определяни като „сектанти“ са феновете на BMW. Те са едни от най-многобройните и най-запалените. Не случайно най-големият клубен събор, който ежегодно се организира в България е именно на BMW Клуб.

 

 

Покрай любимите марки обаче, понякога се заражда и истинска любов между феновете им. Поредното доказателство е онлайн приложението Tesla Dating, което ще има за цел да събира двойки, които са собственици на електромобили с марката Tesla.

Зад  проекта стои кандският предприемач Аджиптал Гревал (Ajitpal Grewal), който дори се оказва, че поне за момента не е собственик на автомобил Tesla. Идеята за създаването на подобно приложение за запознанства му дошла наум случайно, когато наблюдавал разговор между негови приятели, собствениците на електромобили Tesla. Оказало се, че винаги в центъра на събеседването стояли Tesla и целият разговор се въртял около тях.

 

 

В интервю за Thenextweb, Гравел споделя: „Автомобилът се превръща в огромна част от личността на притежателя му. Всички собственици на Tesla имат нещо общо: те се грижат за околната среда, обожават Елън Мъск и са запалени фенове на технологиите. И така един ден ми хрумна, че тези хора могат да създадат идеални семейства, защото ще са с почти еднакво мислене и идеология."

Tesla Dating доста прилича на Tinder и производните му приложения за запознанства. С тази разлика, че тук акцент е автомобилът, който притежава всеки от регистрираните. Приложението все още е в подготвителен етап и на него всеки може да се регистрира за допълнителна информация.

 

 

В сайта, видео от който можете да видите над тази статия, създателят на Tesla Dating споделя, че приложението не се спонсорира от компанията на Илън Мъск. По думите на създателя му, в Tesla Dating вече успешно са се регистрирали над 200 собственици на електромобили Tesla.  

 

Музика: Bensound.com