Близки до индустрията източници твърдят, че mini LED технологията вече се е развила достатъчно, за да се произвеждат първите екрани, които я поддържат. Интеграцията на подобни диоди в подсветката на LCD IPS има потенциала да подобри значително възможностите им. Досегашните тестове показват, че mini LED са достатъчно добри и евтини, за да бъдат използвани в активните матрици на LED дисплеите. Въпреки това приложението им ще е ограничено до LED подсветката. 

 

Качеството на картината между дисплеите с mini LED и конвенционалните LCD е впечатляваща, което ще подобри възможностите на бъдещите смартфони, които ги използват. Ако добавим към това и факта, че цената за създаването им е в пъти по-ниска това ги превръща във водещ избор за големите производители в мобилната индустрия, съобщава Digitimes. Всичко това ще доведе до бум в продажбите на устройства с подобни дисплеи на пазара в следващите месеци.

 

 

Пазарните анализатори са на мнение, че mini LED екраните се отличават с по-добър контраст, по-висока яркост, повече цветове, но също така консумират по-малко енергия от LCD. В определени отношение технологията дори превъзхожда AMOLED екраните, които се използват масово в индустрията. Това ги превръща в подходящ избор не само за смартфони, но също за геймърски устройства и дори дисплеи за автомобили и изглежда, че тепърва ще разбираме повече за тази технология.

 

Още от Digital: Какви са предимставата и недостатъците на смартфоните с 18:9 дисплеи