Samsung официално разкриха интересни детайли за своето следващо поколение Smart TV модели, които планира да представи на пазара през следващата година. Благодарение на тях разбираме, че тя иска да ги превърне в интерактивни хъбове, които да си комуникират и да се свързват с всички други смарт джаджи, които използваме в интелигентните си домове. За да постигнат този ефект инженерите на корейския производител ще оборудват новите си умни телевизори с иновативни SmartThings сензори и така ще ги направят съвместими с платформата "Интернет на нещата", съобщава VentureBeat. 

 

Припомняме ви, че Samsung придобиха официално SmartThings през миналата година на цена от $200 млн, като сделката позволи на компанията да разшири значително обхвата на своята атрактивна платформа. Потребителите ще могат лесно да свързват и управляват умните си устройства през интернет, а включването на поддръжка за хардуера на корейския гигант е сериозна стъпка за популяризирането ѝ на пазара. По този начин ще разполагате с опцията докато седите на дивана си да контролирате своите телевизори, хладилници, перални, сушилни, кухненски печки, микровълнови фурни, в допълнение към мобилните устройства

 

Идеята на Samsung e предстоящите Smart TV модели от нейното портфолио да се превърнат в централна конзола, която показва информация за начина, по който работят всички уреди в домовете и да можете да ги контролирате от техните големи дисплеи. Все още не разполагаме с информация точно колко нови телевизора и какви размери ще ни предложи новата серия на корейския производител, но много скоро ще разберем повече детайли. В заключение ще отбележим, че Samsung ще демонстрират възможностите им за първи път на CES 2016, което ще се проведе в първите дни на януари в Лас Вегас. 

 

Вижте всички телевизори и мобилни устройства на Samsung ще поддържат Интернет на нещата до 2020г.