Samsung са глобален лидер в производството на дисплеи и инвестират все по-сериозни средства в разработката на Quantum Dot (QD) технологията за телевизори. Впечатляващото качество на OLED дисплеите на компанията също така е една от причините за успеха на смартфоните Galaxy. Aмбициозните планове на Samsung планират сливането на тези две иновации в още по-добра технология с името Quantum Dot OLED (QD-OLED).

 

Данни на The Korea Herald разкриват, че компанията вече е ограничила работата на някои от производствените си съоръжения за LCD дисплеи. Причината е, че Samsung са започнали да изместват повече ресурси към нова фабрика за QD-OLED дисплеи. По този начин корейския гигант се надява да съчетае най-добрите характеристики на QD и ОLED технологиите в още по-усъвършенствана серия телевизори от висок клас.

 

 

Дисплеите с Quantum Dot технологията превъзхождат традиционните LCD и OLED, като не се нуждаят от LED подсветка. Вместо това използват сини диоди, които трансфoрмират светлината в другите два основни цвята: червен и зелен, като консумират доста по-малко енергия. Новото поколение QD-OLED телевизори на Samsung ще имат сини OLED пиксели и квантови точки с по-добра ефективност и реалистичност на цветовете.

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем за технологиите QLED, OLED и MicroLED