Смартфоните с двойни задни камери набират все по-голяма популярност сред потребителите. Устройствата, които предлагат тази функционалност обикновено струват по-скъпо от другите модели с един основен сензор. Много скоро тази ситуация ще се промени и дори устройствата от средния ценови клас ще предложат още повече възможности за фотография. Qualcomm представиха официално новия процесор Snapdragon 450 и той ще има важно значение за смартфоните от средния и ниския ценови клас. 

 

Предстоящият чип включва поддръжка за две основни камери с резолюция от 13 мегапиксела, както и за един основен 21-мегапикселов сензор, предаде TechRadar. Qualcomm са се погрижили да осигурят поддръжка за няколко атрактивни функции като например боке ефектите. При тях се прилага външно замъгляване на някои от обектите извън изображението, като например портретния режим на iPhone 7 Plus. 

 

Другото голямо предимство на Snapdragon 450 е опцията за сканиране на ретината, което мнозина определят като най-добрата биометрична технология за идентификация. Новият процесор ще гарантира допълнителни четири часа време за работа с едно зареждане и поддържа Quick Charge 3.0, с която можете да заредите смартфон от 0 до 80% за 35 минути. Snapdragon 450 е произведен с 14-нанометров процес и консумира с 30% по-малко енергия, но може да зарежда приложения с 10-20% по-бързо.

 

Вижте защо мегапикселите в камерите на смартфоните нямат значение за качеството на снимките