Завръщането на Nokia в пазара на смартфони е събитие, което много потребители очакват с нетърпение. Финландският производител преди няколко години бе най-обичания бранд в индустрията. Nokia не успя да се адаптира по най-добрия начин към бързо развиващите се събития в пазара на смартфони. Много анализатори определят като най-голямата грешка на компанията това, че не представи устройство с Android. Въпрос на време е да видим първия смартфон на Nokia с най-популярната мобилна платформа. 

 

Oт PhoneArena ни информират за спецификациите на устройство, което носи кодовото име Nokia P1. Въпросният смартфон ще е позициониран към най-скъпия ценови клас. Компанията смята да продава негови версии с 5.2 и 5.5." дисплеи с AMOLED технологията, които поддържат QHD резолюция от 2560х1440 пиксела. Nokia P1 ще е оборудван с метален корпус и ще има IP68-сертифицирано покритие, което осигурява защита срещу прах и вода. 

 

Новият смартфон ще работи с Android 7.0 Nougat и допълнителния Nokia Z Launcher интерфейс на компанията. Едно от предимствата на Nokia P1 ще е камерата, която ще има един от най-добрите сензори в индустрията. Oчаква се това да бъде флагмана на Nokia за следващата година и вероятно ще използва Snapdragon 820 или 821 процесор на Qualcomm, който е допълнен от 4GB RAM. 

 

Вижте какво искат да видят потребителите в бъдещите смартфони на Nokia с Android OS