Корейският гигант има силни позиции сред смартфоните от висок клас, където се конкурира директно с най-добрите предложения на Huawei и Apple. Samsung също така обръщат специално внимание на бюджетните устройства в опита си да реализират повече продажби в световен мащаб. Компанията вече няколко пъти намекна, че ще започне да оборудва с премиум функции своите модели от средния клас с Android, за да ги превърне в по-атрактивен избор за потребителите. 

 

Следващата стъпка за реализирането на тази цел е Galaxy A и Galaxy J смартфоните да предложат функция за безжично зареждане. Според данните на Electronic Times идеята на Samsung е да започнат да продават ново безжично зарядно, което ще струва около $20. Въпросния аксесоар ще позволи на повече хора да използват технологията на своите смартфони от средния клас. Премиерата му на пазара може да превърне безжичното зареждане в задължителна характеристика за по-евтините модели с бранда Galaxy.

 

 

Все още не разполагаме с повече детайли за името и характеристиките на този продукт. Големият въпрос е дали ще е съвместим единствено с новите смартфони или ще може да се използва и на настоящите устройства. Samsung ще разкрият в следващите седмици какви са бъдещите им планове. Няма да е изненадващо, ако компанията започне да продава безжичното зарядно навреме за празничния сезон в края на годината, когато потребителите са много по-активни. Идеята определено ще се хареса на доста хора.

 

Oще от Digital: Смартфоните от средния клас на Samsung ще получат Android Oreo в началото на 2019г.