Собствениците на смартфони разполагат с множество възможности да отключват бързо и сигурно своите устройства. Традиционните методи като използване на PIN код, парола и шаблон за отключване на Lock Screen са допълнени от сензори за отпечатък и скенери за ириса на очите.

Биометричните технологии предлагат много по-висока степен на сигурност и са предпочитано решение за все повече хора. Разпространението на коронавируса, обаче създаде ограничения за популярни функции, като лицево разпознаване.

Носенето на защитни маски понякога не позволява идентификация и този проблем стимулира разработването на алтернативни функции за отключване на смартфони. Най-добрият вариант в тази ситуация е да използвате гласа си, което обаче все още не се поддържа от смартфоните на пазара.

Samsung искат да променят ситуацията като предложат именно такава функционалност. Корейският производител разработва собствен виртуален асистент с името Bixby, който е предварително инсталиран на устройствата Galaxy.  От Samsung вече тестват ъпдейт, който да добави още един биометричен метод, който е базиран на Bixby Voice.

 

 

Дигиталният асистент Bixby вече позволява запаметяването на гласови пароли във Hands-Free режим и искат да доразвият тази концепция с премиерата на Samsung One UI 3.1. Потребителите вече ще могат да използват гласова команда за стартиране на началния екран на смартфоните, което можде да е подходящо в редица ситуации, съобщавa Neowin.

Едва има съмнение, че Samsung Galaxy S21 серията ще може първа да се възползва от актуализацията на Bixby Voice. Премиерата на смартфоните ще е през януари и тогава ще научим повече за подобренията в Samsung One UI 3.1. Ако се намирате навън и носите маска изричането на командата "Hi, Bixby" звучи като оптимално решение.

Все пак остават въпроси как точно Samsung ще гарантират сигурността и дали функцията ще работи, когато се намираме на по-шумни места. Samsung One UI 3.1 ще е наличен и за други устройства на компанията, което вероятно означава, че повече потребители ще имат достъп до гласовото отключване с Bixby Voice през 2021г.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S21 ще поддържа 65W бързо зареждане