Корейският производител възнамерява да въведе промяна в начина, по който кръщава устройствата си с Android. Така например в момента премиум предложенията им в пазара на смартфони са LG G8 ThinQ, както и LG V50 ThinQ. От компанията смятат да преминат към по-опростена система и вече патентоваха на свое име търговските марки "LG G10, G20, G30 и G40". Данните разкриват, че регистрацията е направена на 7 юли 2019г. пред Корейската служба за интелектуална собственост (KIPRIS).

 

Тук е момента да споменем, че абсолютно същия е начина, по който LG наименуват смартфоните от бюджетната си "K" серия, включително новите K40 и K50. Решението на компанията не е изненадващо, тъй като ще спестят объркването на потребителите и ще им позволят по-лесно да се ориентират в предложенията им с Android. Информацията свързана с регистрацията на "LG G10, G20, G30 и G40", не разкрива никакви технически спецификации на моделите, предаде LetsGoDigital.

 

 

Все пак очакванията са LG G10 да бъде представен официално в началото на следващата година, което вероятно ще се случи на MWC 2020. Моделите LG G20, G30 и G40 ще бъдат устройства от премиум сегмента, които ще наследят предстоящия флагман на компанията. Любопитното е дали "ThinQ" ще продължи да бъде част от имената на новите смартфони или този бранд ще продължи да се използва единствено от другите смарт устройства на LG.

 

Oще от Digital: Kакъв хардуер ще имат смартфоните с Android от висок клас през 2020г.