Броени дни ни делят от събитието, на което Apple ще представят юбилейния iPhone. Самата премиера е предвидена за 12 септември и за първи в историята ще се проведе в новия кампус на компанията. Според първоначалните данни на тази дата ще видим не един, а три нови смартфона. Разбира се най-голям интерес представлява iPhone 8, който с редица промени в дизайна и хардуера трябва да отбележи подобаващо навършването на 10 години от първия модел с това име в индустрията. 

 

Данни от софтуерния код на iOS 11 потвърждават и с какви имена ще бъдат представени устройствата на пазара. Оказва се, че дългоочаквания юбилеен модел, който почита 10 години от първия смартфон на Apple ще се казва iPhone X. В същото време наследниците на сегашната генерация закономерно ще бъдат кръстени iPhone 8 и iPhone 8 Plus, предаде PhoneArena. Изборът на името iPhone X не е случаен, тъй като това е римската буква за числото десет, а символа Х придава и усещане за нещо специално.

 

Юбилейното устройство ще предложи съвсем различен дизайн, OLED дисплей без рамки около него, двойна задна камера и сензор за отпечатъци, който е вграден в самия дисплей. Oстава само да разберем кога и на каква цена ще стартират официалните продажби на смартфоните в Европа. Пазарната стойност се очаква да е по-висока от тази на тазгодишните флагмани на Samsung, но визията и подобренията в iPhone X трябва да оправдаят тази сума.

 

Вижте как да гледаме на живо премиерата на iPhone 8 (iPhone X)