Qualcomm са известни със своята популярна серия от Snapdragon процесори за смартфони. Компанията също така разработва и хардуер за умните часовници. Вече ви съобщихме за новата унифицирана платформа Google Wear OS 3, която ще се нуждае и от по-мощни чипове.

Партньорството между Google и Quacomm в този сектор изглежда ще продължи. Следващото поколение умни часовници, които работят с Wear OS ще използват нов процесор с името Snapdragon Wear 5100. Данни за съществуването на архитектурата бяха открити от xda-developers.

Според информацията в Code Aurora Forum вече са започнали реалните тестове на Qualcomm с новия процесор.

 

 

Техническите спецификации все още не са известни. Детайлите разкриват за хардуер, който е обозначен като "LAW.UM.2.0-00700-SW5100.0". Първата част от името представлява съкращение от "Linux Android Wear" (LAW). В същото време "SW5100" е името на самия процесор.

Кодовото име е "Monaco". Тази архитектура ще наследи Wear 4100 и Wear 4100+ процесорите, които сега се използват от часовниците с Wear OS. Oчаква се новия процесор да има поне четири ядра, както своите предшественици и да е базиран на ARM Cortex-A73 чип дизайна.

 

Още от Digital: Google ще улеснява откриването на WearOS приложения от Google Play