Samsung продължават да допринасят активно за иновациите при модерните телевизори. Уникалните им предложения от висок клас предлагат невероятно съчетание от технологии. Компанията разработва атрактивна серия от QLED телевизори, които са неизменна част от стратегията им за доминацията в индустрията.

Уникалните дизайни и високата резолюция не са единственото предимство на устройствата, тъй като Samsung подготвят интересна изненада на своите потребителите. Корейският производител официално потвърди, че новите представители на QLED гамата ще осигуряват поддръжка за HDR10+ Adaptive.

Toва е атрактивна функционалност, която представлява допълнение към High Dynamic Range (HDR) и се отличава с едно интересно подобрение. Oт компанията твърдят, че телевизорите с HDR10+ Adaptive ще могат да се настройват към околната светлина в помещението. По този начин яркостта ще бъде в оптимални параметри, независимо от ситуацията.

Интеграцията на новата функционалност определено допълнително ще подобри представянето на телевизорите на Samsung особено на премиум моделите с поддръжка на 4K и 8K резолюция, информира TheVerge.

 

 

Kомпанията обещава новите QLED устройства да поддържат HDR10+ Adaptive, но не разкрива информация дали настоящите модели ще могат да се възползват от функцията. Възможността да се настройва яркостта, в сравнение с околната светлина е много интересно подобрение към популярния стандарт.

Концепцията на HDR обикновено се фокусира върху оптималното представяне в ситуации с ниска осветеност, когато няма никаква друга светлина в помещението. От Samsung са разработили собствена смарт система, която се възползва от възможностите на сензорите за светлина в телевизорите.

Tова не е първият път, в който се работи над подобна идея. Dolby вече демонстрираха подобна функционалност с Vision IQ за собствената им версия на HDR. Някои телевизори на LG и Panasonic вече се възползват от иновацията. Желанието на Samsung да превърнат HDR 10+ Adaptive в неизменна част от QLED телевизорите си от висок клас ще позволи на повече потребители да изпробват технологията.

 

Още от Digital: Телевизорите Samsung QLED TV (2020) вече поддържат приложението Samsung Health