Технологиите напредват все повече и наближава новата ера на телевизорите. LG Display представи по време на CES 2021 своята нова концепция за легло с вграден прозрачен телевизор. Панелът е скрит в таблата на леглото и се издига, когато е необходимо, съобщава The Verge.

Използван е 55-инчов OLED панел, който остава прозрачен дори и, когато е включен. Той може да се издига само частично, например за да покаже известия от социалните мрежи и данни за времето и новини, когато потребителят се събужда сутрин. Естествено, може да бъде издигнат и до пълната си площ, когато потребителят иска да гледа телевизия или видео.

 

 

Говорителите са вградени в рамката, но LG Display не дава много подробности за тях. Вместо това компанията обръща повече внимание на самия OLED панел, който може да се поставя и на други места в дома. Според нея подобен прозрачен телевизор може да се използва на много места в дома, да е полезен за магазини, транспортни средства и самолети.

Това е само началото на цяло поколение подобни дисплеи, които можем да очакваме през следващите години. LG Display работи по много експериментални модели. Предишни години показваше сгъваеми телевизори, нови разработки за панели и др. За сега компанията не е казвала подробности за прозрачния си телевизор и дали планира да го превърне в реалност и на каква цена.