LG са един от водещите производители на монитори в индустрията и сега представиха нова серия устройства с брандовете UltraFine, UltraGear и UltraWide. Предстоящите модели ще са основен акцент в портфолиото на компанията на изложението CES 2020 (7-10 януари). Трите монитора предлагат иновативен дизайн и впечатляващи характеристики, които са причината да спечелят награта CES Innovation Award присъдена от организаторите на събитието. Най-интересният модел е 32-инчовия UltraFine Ergo, който поддържа 4K UHD резолюция.

 

 

Мониторът е създаден да улесни професионалистите и хората, които прекарват по-голямата част от деня на бюрото. Именно заради това има подвижна стойка, с която можете да преместите 32-инчовия UltraFine Ergo на 280 градуса в хоризонтална посока и да го наклоните на 25 градуса вертикално. По този начин имате пълната свобода да го позиционирате, както желаете. LG UltraFine Ergo има IPS дисплей, който покрива 95% от DCI-P3 цветовата гама, поддържа HDR10 видео, технологията AMD FreeSync и време за реакция от 5 милисекунди.

 

 

Любителите на игрите също така могат да избират между три нови монитора от серията UltraGear, които са с имената 27GN950, 34GN850 и 38GN950. Дисплеите им са с големина от 27", 34" и 38 инча, като IPS екраните се отличават с време за реакция от 1 милисекундa. Честотата за опресняване на кадрите е 144Hz, като е предвидена поддръжка за Display HDR 600 при 27" и 32" модели, докато 34-инчовия е Display HDR 400 сертифициран. Компанията ще разкрие повече детайли за официалната премиера и цената на новите монитори на европейски пазар по време на CES 2020.

 

 

Oще от Digital: LG UltraGear Nano IPS е първият геймърски монитор с 1ms време за реакция