Вижте още Какви са премиерите на IFA 2015 в Берлин

 

По време на IFA 2015 в Берлин, преди броени дни Sony представиха първият в света смартфон с 4K дисплей. Това е Sony Xperia Z5 Premium, който има 5.5" дисплей с невероятните 3840×2160 пиксела. Те водят до цели 801ppi и размер на всяка от точките 0.0317мм.

 

Sony Xperia Z5 Premium

Когато екипът на Digital.bg се докосна за първи път до Z5 Premium преди дни, впечатляващ се оказа не само дисплеят му. Първото нещо с което ни спечели бе дизайн. От трите версии - Chrome, Black и Gold, ние тествахме последната. Тя при всички случаи вдъхва усещане за лукс. Задният капак е огледален и много наподобява визията на Samsung Galaxy S6 и различните версии на Edge.

 

 

Тук възниква въпроса, дали бъдещето на флагманите няма да бъдат с изцяло огледалните повърхности?! Във видеото посветено на премиерите на Samsung на IFA ще видите именно една такава прототипна технология. Единственият проблем на огледалният корпус е, че не е много практичен - цапат се изключително лесно, а почистването е трудно. Вие как смятате, въпросното решение красиво ли е и бихте ли преглътнали неудобствата от цапането за сметка на дизайн?

 

Sony SBH54

Освен Z5 Premium, разгледахме и две ефектни съпътстващи го джаджи в същата цветова гама Sony SBH54 изглежда като флашка, но реално е Bluetooth плейър и хендсфри.

 

 

Якото при него е, че можете да провеждате разговори, без да използвате слушалки. В устройството са вградени високоговорител и микрофон. SMS съобщенията не са проблем - SBH54 има възможност да ги чете на глас.

 

Sony SmartWatch 3 SWR50

Часовникът който виждате на екраните си е Sony SmartWatch 3 SWR50. Той може да бъде както със силиконова каишка, така и метална и кожена както тази. 

 

 

Устройството има 1.6" Transflective Display, 4-ядрен процесор ARM A7 на 1.2 Ghz, 512 MB RAM и 4 GB eMMC вградена памет. Можете да го използвате както в комбинация със смартфона си, така и самостоятелно. Протекцията му на мокрене е със сертификат IP68.

 

 

Sony Walkman h.ear on и h.ear in NC

Sony представиха също така новите си Hi-res Audio продукти в Walkman серията и случашките h.ear on и h.ear in NC (произнася се “hear”). Това са първите в света компактни слушалки с цифрово елиминиране на околния шум.

 

4K BRAVIA Телевиизори

При телевизорите, очаквано Sony представиха новата си 4K BRAVIA серия X90C с 65" и 55" диагонал. В нея влиза и най-тънкото LCD в света – профилът му е само 4.9 мм. Само 15 мм пък е дебел 75" X91C. 4K извитите телевизори S85C и S80C имат процесор X1 и са с Android TV.

 

 

Sony Alpha A7r Mark II

По традиция за Sony, на щанда на марката присъстват и богат асортимент от фотоапарати, камери и обективи. По-специално внимание обърнахме на Sony Alpha 7S който разполага с 12MP full-frame EXMOR CMOS сензор. Видео той снима с Full HD качество и 50Mbps, като ISO е в диапазона 100 - 409600. Със 720p и 120p, фотоапаратът може да снима и Slow-mo.

 

 

Видяхме още премиерният Sony Alpha A7r Mark II който е с 42.4MP, full frame матрица и high ISO 1 024 000.

 

Следете Digital.bg и ще видите още различни и подробни видео репортажи на марки представили продуктите си по време на IFA 2015 Berlin.