Вижте още Какви са премиерите на IFA 2015 в Берлин

 

Още с влизането в изложбената зала, пред нас се появяват цели пана с извити телевизори и монитори. Те са запазена марка на Samsung и вече присъстват в не малко домакинства и в България. Новите LED Signage дисплеи на Samsung които виждаме тук обаче, са предназначени за бизнеса. SMART Signage TV (SSTV) RHE серията на бранда комбинира All-in-one рекламни и развлекателни дисплеи с диагонал от 48 до 55”.

 

Монитори

При мониторите несъмнено се отличават извитите SE650C Curved и SE370 който разполага с функция за безжично зареждане на всички мобилни устройства поддържащи IQ. Така производителя решава проблема с вечно пречкащите се кабели които загрозяват интериорният ни дизайн.

 

 

Интересното при новите бизнес дисплеи на Samsung е, че те усещат движенията на хората и на база биометрични сензори определят търговските им интереси. Така когато минем покрай тях, те ни предоставят таргетирано рекламно съдържание. Този прозрачен OLED дисплей има яркост от цели 150 cd/m2, а пропускливостта му е 45%. За сега той също е насочен само към луксозните магазини, но реално пред нас е технологията на бъдещето. Дали именно това решение няма да замени холограмните образи от научната фантастика?!  

 

Телевизори

Телевизорите за домашна употреба  които видяхме в CityCube също не бяха малко, те са с диагонал от 48” до 105”. Несъмнено един от най-впечатляващите е Samsung Curved SUHD TV (S9W). Той има много красив дизайн с тънък дисплей разположен върху фина метална рамка, която освен това не му позволява да се нарани при монтаж и пренасяне. Проблем който все по-често срещаме при тънките телевизори.

 

 

SUHD сериите могат да излъчват картина с качество High Dynamic Range (HDR). То гарантира по-голям контраст, по-ярки цветове и сложен детайл на сянката. Видяхме и Samsung Ultra Blu-ray Player, който поддържа плейбек на UHD Blu-ray диск, гарантиращ 4 пъти по-висока резолюция и 64 пъти по-висока експресия на цветовете в сравнение със стандартните Blu-ray.

 

Смартфони

Какво според вас е това? Не случайно на тази стена по време на IFA 2015 почти всички посетител си правеше снимка.

 

 

От далече тя изглежда като голям монитор, но реално се състои от стотици смартфони Samsung Galaxy S6 Edge+. Те са свързани помежду си и с помощта на специален софтуер предават красиви рекламни образи или видео от фронталната камера.

 

 

Заедно с S6 Edge+, за първи път успяхме да се докоснем на живо и до Samsung Galaxy Note 5. Впечатляващ 5.7" смартфон с Quad HD Super AMOLED дисплей, 8-ядрен Exynos 7420 процесор и цели 4GB RAM.

 

 

Освен смартфоните, видяхме и няколко яки аксесоара които правят Galaxy още по-интересен. За феновете на бързото писане на съобщения Samsung предлагат механична QWERTY клавиатура, която поставяме директно върху S6 Edge Plus. LED Flip Wallet пък прави смартфона да изглежда като парче огледало. Той е първият в света кейс който показва съобщения и информация от Edge директно върху своя LED дисплей.

 

Samsung Gear S2

Също предназначени за смартфоните на Samsung са и двете разновидности на премиерният кръгъл Smart часовник Gear S2. Съответно Classic с неговата кожена каишка и силиконов в бяло или синьо. Специално за него Samsung обявиха и партньорство с италианския дизайнер Алесандро Мендини който създава серия от аксесоари за часовника и теми с изглед на екрана.

 

 

При Gear S2 има още нещо специално. Независимо, че има тъчскрийн дисплей той разполага и с активен безел с помощта на който могат лесно чрез скролване да се четат съобщения и да се изпълняват други функции. Gear S2 има и вариант с вградена e-SIM 3G карта.

 

Gear VR

Устройството за виртуална реалност Gear VR работи с всички най-нови смартфони на Samsung. Просто ги поставяте с лице към стереоскопичните му лещи и вече сте готови за виртуални турове или игра на 3D игри.

 

 

Samsung SleepSense

След това, ако имате нужда от почивка, на помощ идва SleepSense. Това е нещо съвсем ново не само за Samsung, но и за човечеството като цяло. Устройството има една основна цел – да подобри физическото здраве на ползващите го чрез качествен сън.

 

 

То го наблюдава и чрез патентована технология за анализ на количеството и качеството му, ни дава препоръки за подобряването на съня чрез мобилно приложение разработено съвместно с д-р Христос Мантзорос от Harvard Medical School.

 

Аудио

По време на Samsung Euro Forum Монако в началото на годината ви показахме новите 360-градусови висококачествени аудио колони на бранда. Днес гамата им допълват още три – R1, R3 и R5. Те имат сходен дизайн, но са с подобрен интерфейс и Samsung ring-radiator технология. Добавена е също така функцията Multiroom, която позволява безжичното им свързване в група и контрол от смартфон, часовник или таблет.

 

 

Без значение дали те са под операционна система Android или iOS. Също за меломаните са предназначени и новите компактни Bluetooth слушалки Level U, които от тази седмица се предлагат и на българският пазар.

 

 

Следете Digital.bg и ще видите още различни и подробни видео репортажи на марки представили продуктите си по време на IFA 2015 Berlin.