Услугите с изкуствен интелект като Siri и Google Assistant промениха изцяло начина, по който комуникираме със смартфоните. Използването на гласови команди в повечето случаи е много по-бърз и лесен начин да открием съдържанието, което искаме. В момента на пазара се продава смарт джаджи като Google Home и Amazon Echo, които позволяват да контролирате с гласа си всички уреди в дома си. Технологичният гигант НР възнамерява да изведе тази концепция на изцяло различно ниво и да я интегрира към своите принтери.

 

По този начин собствениците им ще могат да управляват тяхната работа единствено с гласови команди, предаде TechRadar. Поддръжката за виртуалните асистенти скоро ще е достъпна за потребителите и  всички уеб базирани принтери на НР.  Първоначално ще е необходимо да използваме допълнително устройство, което да трансформира гласовите ни команди в реални действия на принтера, но за в бъдеще персоналните асистенти ще бъдат интегрирани в самите принтери.

 

Поддръжката за Amazon Alexa или Google Assistant ще позволи не само да управлявате принтера с гласа си, но също така да ви информират кога свършва мастилото или хартията. НР периодично ще предоставят софтуерни ъпдейти, които да разширяват списъка от команди, които можете да използвате. Идеята на компанията е доста иновативна и можем да сме сигурни, че не само ще направи устройствата им по-популярни, но ще принуди и другите производители да последват техния пример.

 

Вижте как може да се хакне смартфон само чрез гласови команди