Samsung са лидер в производството на OLED дисплеи за мобилни устройства и създават 90% от световната продукция на екрани с технологията. Смартфоните са важна част от бизнеса на компанията, която има силно присъствие и в сегмента на премиум телевизора. Компанията сега е насочила вниманието си към още една атрактивна пазарна ниша, а именно лаптопите.

Китайският производител планира да разшири портфолиото си с ново поколение OLED дисплеи, които предлагат впечатляващо качество на картината. Иновативните панели са разработени от Samsung Display специално за бъдещите лаптопи на водещите производители.

Технологиите на компанията ще гарантират характеристики като нива на контраста от 1 000 000:1, наситени тъмни цветове от 0.0005 нита и безпрецедентна видимост при директна слънчева светлина. Другото предимство на OLED дисплеите е, че покриват 120% от цветовете в DCI-P3, както и 85% при HDR стандарта.

Така потребителите ще могат да се наслаждават на реалистична картина с ярни, наситени цветове и безпрецедентни детайли при тъмните сцени.

 

 

Новата серия OLED дисплеи за лаптопи ще е налична в 13.3" и 15.6" размери, които ще поддържат Full HD резолюция. Samsung твърдят, че панелите гарантират десет пъти по-бързо време за реакция от конвенционалните LCD панели и допринасят за по-ниската консумация на енергия.

Все още няма детайли дали компанията подготвя 4K версии на OLED дисплеите. През последната година Samsung извършваха доставки на екрани за лаптопи на водещи производители като Asus, Dell, HP, Lenovo и Razer. Предимствата на новата OLED технология на Samsung със сигурност ще привлече вниманието на най-големите имена в индустрията и през 2021г.

 

Още от Digital: QLED срещу OLED – каква е разликата между тези две технологии