Samsung Gear VR са интересни очила с виртуална реалност на компанията и са доста популярен модел в тази ниша, не само заради своя дизайн и характеристики, но и заради това, че тя ги подаряваше при покупката на някои от смартфони ѝ. От корейският производител изглежда са доволни от мнението на потребителите към този продукт, тъй като вече разработват негов наследник и дори преди няколко седмици потвърдиха съществуването му. Ключовата разлика между него и Samsung Gear VR е, че той ще може да работи самостоятелно без необходимостта да използвате смартфона за тази цел. 

 

От своя страна това означава, че новите очила ще разполагат със собствен процесор и дисплей, но също така се очаква да поддържат технология за следене на жестовете и движенията на потребителите, информира SamMobile. В крайна сметка тези подобрения в предстоящия модел са гаранция, че той ще се конкурира с модели от висок клас като Oculus Rift и HTC Vive, които могат да се купят доста по-скъпо от Gear VR. Сегашните данни в интернет ни разкриват, че кодовото име на проекта е Odyssey и от Samsung дори вече са подали молба, за да патентоват тази марка и да я използват в бъдещите си продукти.

 

Все още не разполагаме с други детайли за характеристиките и начина, по който ще изглеждат следващите очила с виртуална реалност на компанията, както и кога можем да очакваме премиерата им на пазара. Ще е интересно да проследим дали няма да разберем повече подробности за това устройство в началото на септември, когато ще се проведе тазгодишното изложение IFA 2016. Друга добра възможност да научим повече за стратегията на Samsung е свързана с датата 2 август, когато е насрочена премиерата на дългоочаквания фаблет Galaxy Note 7.

 

Вижте какво трябва да знаем преди да си купим джаджа за виртуална реалност