Oculus Rift са най-добрите очила с виртуална реалност, което е и причината да се продават на много по-висока цена, в сравнение с другите подобни устройства. Компанията, която ги разработва вече е притежание на Facebook и работи усилено над няколко нови продукта. Благодарение на BGR разбираме повече детайли за следващите VR oчила на Oculus Rift, които ще се продават много по-евтино от настоящия модел. Премиерата на пазара ни очаква през 2018г.

 

Най-интересната характеристика на устройството е ще е неговата цена, тъй като ще може да се купи за едва $200. За сравнение днес най-атрактивните VR очила струват между $400 и $600. По този начин Facebook се надяват да привлекат по-голямо внимание към новия си продукт. Компанията вече се намира във финална фаза на тестове на предстоящото устройство. Според данните има голяма вероятност Facebook да го представят официално още до края на годината.

 

Новият модел ще може да работи самостоятелно и няма да изисква смартфон, за да функционира. Идеята е с него Facebook да ни уверят, че технологиите с виртуална реалност могат да са достъпни за всички. На този етап не разполагаме с детайли за другите технически характеристики на бюджетните очила с виртуална реалност на компанията. Кодовото име на модела е Pacific и най-вероятно ще предложи сходен дизайн с този на Oculus Rift. Facebook вече са стартирали преговори с водещите автори на съдържание с идеята да промотират новия си продукт.

 

Вижте кога ще можем да свързваме умовете си с виртуална реалност