Компютърните мишки традиционно са създадени да бъдат свързвани с едно устройство по едно и също време. Модерните технологии промениха навиците на много потребители и тази идея вече изглежда остаряла. Поне това е мнението на Logitech. Популярният производител на аксесоари представи официално две нови мишки от висок клас, които се казват MX Master 2S и MX Anywhere 2S. Двата продукта използват иновативния софтуер Flow.

 

Благодарение на него компютърните мишки са в състояние да се свързват едновременно с три различни компютъра, което е доста интересно решение, предаде Engadget. Предвидена е дори опция да копирате файл от едно устройство и да го поставяте директно на друго, което може да е полезно в много ситуации. MX Master 2S и MX Anywhere 2S се отличават с впечатляваща прецизност, която варира между 1600-4000DPI. Батерията осигурява до 70 дни с едно зареждане.

 

Основната разлика между двата модела е, че МX Master 2S е създадена да се използва на десктоп и затова има ергономична хватка за адаптивно скролване от едната страна. В същото време MX Anywhere 2S е проектирана за преносимите компютри и не разполага с този компонент. Двата продукта ще могат да се купят от потребителите в три различни цвята: бял, черен и син. Цената на МX Master 2S е $100, докато MX Anywhere 2S струва $80.

 

Вижте Logitech Universal Folio превръща всеки таблет в мобилен офис