Модерните смартфони предлагат все повече вградена памет, но въпреки това потребителите са доста активни в покупката на microSD карти. Неслучайно това продължават да бъдат едни от най-търсените аксесоари за мобилни устройства по цял свят. Едно от големите предимства е, че microSD картите могат да се използват на разнообразни джаджи като дронове, екшън камери, фотоапарати, лаптопи и др. Наличието на допълнително пространство за съхранение на файлове е полезно за запис на клипове в Ultra HD (4К) резолюция без да се притеснявате за вградената памет на смартфоните.

 

В момента на пазара се предлага разнообразие от предложения на microSD карти в различните ценови класове. Най-скъпите модели на водещите производители в премиум сегмента осигуряват скорост от 90-100MB/s при четене и 90МВ/s при запис на информация. Разбира се количеството памет, което предлагат е другата важна характеристика, която се отразява на цената освен класа и скоростта на microSD картите. Добрата новина за собствениците на смартфони е, че конкуренцията между производителите е причината за все по-достъпната цена на този предпочитан от потребителите аксесоар на пазара.

 

 

Aко се интересувате от подобен продукт ще насочим вниманието ви към нов продукт на компанията TeamGroup, който предлага най-добрата цена на гигабайт в индустрията. Всъщност пълното име на въпросния продукт е TeamGroup TCUSDX256GUHS46, като потребителите могат да го открият във водещите онлайн търговски вериги за около $28.99. Това е цената за 256GB версията на microSD картата. Специалното предложение е по-ниско дори от препоръчителната цена на компанията за този модел, която е $32.99. Доставки се извършват и за потребителите в България.

 

Добре е да знаете, че срещу тази цена ще получите UHS-1 U1 Class 10 памет карта, която предлага максимална скорост за четене от 80MBps и 20MBps за запис на информация. Тези стойности не са най-високите в този сегмент, но едва ли ще направите по-добро предложение от сегашната оферта на TeamGroup. Новите microSD карти на компанията също така са IPX7 сертфицирани, което означава, че са водоустойчиви и издържат на удар и изпускане.  Компанията също така предлага и версия със 512GB памет, която предлага същите характеристики, но също така е по-скъпа от 256GB модел.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за използването на MicroSD карта в Android