Въпреки проблемите от последните тримесечия Intel си остава предпочитан избор при покупка на нов хардуер за много потребители. Компанията работи над интересна идея как да направи лаптопите по-сигурни. За целта Intel си партнират с Tile и желаят да използват технологията им за откриване на обекти в бъдещите устройства, които  се захранват от процесорите им.

Информацията бе потвърдена от главния изпълнителен директор на Tile, С.Дж. Пробер, който допълни, че скоро ще видим преносими компютри базирани на иновативните им разработки. Съгласно партньорството им TIle тракерите ще бъдат вградени в лаптопите на водещите производители, които имат процесори на Intel.

Ако случайно забравите или не откривате лаптопа си технологията ще ви позволи да го откриете. Независими проучвания показват, че в повече от 50% от подобни случаи потребителите "губят" своите вещи в домовете си. С оглед на този фактор технологията Tile би могла бързо и лесно да реши проблема и така да улесни милиони хора.

 

 

Според официалните данни технологията ще може да работи, дори когато устройството ви е в "Sleep Mode" режим. Първите устройства на ОЕМ партньорите на Intel, които са базирани на Tile тракерите ще са достъпни до края на годината.

Желанието на Intel да използват технологията може да има ключово значение за постигането на амбициозната цел да има 30 млрд. устройства, които я използват в следващите пет години.

Привличането на водещите производители на хардуер към тази иновация е важна стъпка напред в реализирането на стратегическите планове на Tile. В момента компанията предлага няколко различни стикера със смарт функционалности, като Sticker, Slim и Pro.

Те са разработени да се прикрепват към почти всякакви повърхности и използват Bluetooth свързаност, за да локализират устройствата. Всъщност това не е първият път, в който компанията си партнира с водещ производител на лаптопи, тъй като технологиите им се използват в HP Elite Dragonfly 2, който видяхме през януари.

От Tile твърдят, че над 70% от потребителите биха искали да използват подобна иновация в своите лаптопи.

 

Oще от Digital: Вече можем да инсталираме графични драйвери на Intel за Windows 10 без ограниченията на производителите