Лаптопите с Chrome OS са добра алтернатива на устройствата с WIndows. Google полагат много усилия да ги превърнат в по-атрактивен избор за потребителите. Компанията потвърди в официалния си блог, че всички хромбуци ще могат да инсталират и работят с приложенията за Android. В момента тази функционалност е достъпна само за ограничен брой лаптопи с платформата като Asus Chromebook FLip, Acer Chromebook R11/C738T и Google Chromebook Pixel.

 

За в бъдеще, обаче всички нови устройства с Chrome OS ще имат възможността да инсталират приложения от Google Play, предаде AndroidAuthority. Според официалните данни на Google всеки нов хромбук, който бъде представен през 2017г. ще предложи тази интересна функционалност. Можем да сме сигурни, че с този ход компанията ще направи достъпните лаптопи с Chrome OS  още по-популярен избор за потребителите.

 

Припомняме ви, че в началото на годината бяха представени три нови хромбука, а именно Samsung Chromebook Plus и Pro, както и Asus Chromebook Flip C302CA. Това ще са първите модели, които ще ни позволят да работим с приложения за Android. Ниската цена и разнообразното съдържание в Google Play определено имат потенциала да разширят пазарния дял на Chrome OS през 2017г.

 

Вижте защо Google искат да слеят Chrome OS с Android OS в една платформа