Един от най-лесните начини да свържем мобилните си устройства към по-големите си телевизори и да се наслаждаме максимално на любимото си мултимедийно съдържание са HDMI кабелите. Вероятно всеки от нас разполага с поне един подобен конектор в домовете си, като сега от организацията HDMI Licensing лицензираха нова версия на стандарта, която да гарантира, че те могат да възпроизвеждат видео с 4K резолюция. Tепърва нейните представители ще провеждат множество тестове, с които да се уверят, че кабелите са в състояние да осигурят пълната скорост от 18Gbps, която е необходима за  това при HDMI 2.0 формата, съобщава Endadget. 

 

Крайният резултат е, че потребителите ще могат да се наслаждават на много ярки и наситени цветове, които ще предложат впечатляващите кадри с 4K разделителна способност. Друга интересна подробност е, че новия HDMI стандарт ще е оптимизиран и за High Dynamic Range (HDR) видео, което също се очертава като другото му сериозно предимство. HDMI Licensing смятат да поставят допълнителни стикери, с които по-лесно да откриете кабелите в магазина, а също така гарантират, че те са одобрени от организацията и могат да показват 4K съдържание. 

 

 

Можем да сме сигурни, че с този ход нейните представители се надяват не само да допринесат за популярността на HDMI сред потребителите, но също и за навлизането на повече съдържание с 4K резолюция. Все още не знаем колко време ще е необходимо на HDMI Licensing да приключат тестовете и да започнат да доставят първите конектори с новия HDMI формат на глобалния пазар. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да можем да се възползваме сами от предимствата на предстоящото поколение кабели с популярната технология.

 

Вижте какво е 4K резолюция