Aудио слушалките продължават да са най-търсения и продаван аксесоар за смартфони по цял свят. Едва ли има по-добър начин да се забавляваме с любимите парчета, когато сме в движение. Аpple предизвикаха истинска революция в този сегмент с премиерата на оригиналните AirPods. Солидните продажби на този продукт накараха останалите производители също да фокусират вниманието си към безжичните аудио слушалки. Конкуренцията между тях ни предоставя достъп до разнообразие от модели в различни ценови класове.

 

Samsung не са изключение от горното твърдениe, но също така са и компания, разработваща сама хардуерните компоненти за безжични слушалки. Компанията вече е готова с новите си чипове за управление на мощността с имената MUA01 и MUB01. Според официалните данни на Samsung всъщност това са първите интегрални модули IC (PMIC) създавани в индустрията досега, съобщава SamMobile. Компактните им размери ще позволят на бъдещите аудио аксесоари за смартфони да предложат повече пространство за по-големи батерии.

 

 

Samsung MUA01 съчетава в себе си десет различни компонента в един чипсет. Сред тях са микроконтролер, еFlash, безжично зарядно, линейно зарядно, разтоварваща верига и IC за нулиране. Компанията твърди, че е открил как да интегрира PMIC модула на половината място, което обикновено е нужно в калъфите на безжичните аудио слушалки. Samsung MUA01 всъщност е първият интегрален модул за управление на мощността, който предлага функция за кабелно и QI безжично зареждане в един чип. Това е другото предимство на PMIC модула на Samsung.

 

В същото време MUB01 се състои в пет различни компонента: индикатор за мощност, преобразувател на постоянен ток, линейно зарядно, Low Droput регулатор (LDO) и Reset IC модул. Цялостната площ е намалена с 50%, което ще позволи на аудио слушалките да имат по-мощни батерии и да изкарват повече време с едно зареждане, което е доста важно. Samsung обещават и периодично фърмуер ъпдейти. MUA01 и MUAB01 позволяват на слушалките да се свързват и комуникират с защитните им калъфи. Първият продукт, който използва новия хардуер е Samsung Galaxy Buds+.

 

 

Oще от Digital: Аудио слушалките, които четат мисли са следващата иновация при аксесоарите за смартфони